Newsflash
Știri

Ioana Mihăilă: 87.000 de teste antigen rapide vor fi folosite pentru testarea în farmacii

de Florentina Ionescu - iun. 18 2021
Ioana Mihăilă: 87.000 de teste antigen rapide vor fi folosite pentru testarea în farmacii

Ministrul Sănătății a declarat aseară că au fost distribuite în țară 87.000 de teste antigen rapide, pentru a fi folosite pentru testarea COVID-19 în farmacii.

Testele au fost puse la dispoziţie gratuit farmaciilor, a explicat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, explicând totodată că farmaciștii au trecut printr-un proces de formare. 

Ioana Mihaila

„În cursul acestei săptămâni au fost distribuite 87.000 de teste antigen rapid în toată ţara. Câte 2.000 de teste pe judeţe şi aproximativ 5.000 de teste la nivelul Bucureştiului. Farmaciile care au depus pentru avizare şi care au trecut prin procesul de formare a farmaciştilor care vor recolta efectiv testele antigen pot odată cu distribuirea acestor teste să le solicite de la Direcţiile de Sănătate Publică şi să le utilizeze. Testele au fost puse la dispoziţie gratuit farmaciilor, cu recomandarea de a utiliza prioritar teste puse la dispoziţie gratuit, dar ele pot percepe un cost pentru serviciu, serviciu, care ar trebui să acopere timpul personalului care recoltează, echipamentele de protecţie” a declarat Ioana Mihăilă într-o conferinţă de presă, potrivit AGERPRES.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe