Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ioana Mihăilă s-a întâlnit cu reprezentanții inițiativei „2035 - Prima Generație Fără Tutun a României”

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 2 iunie 2021, ora 10:50

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a avut cu ocazia Zilei mondiale fără tutun (marcată anual la 31 mai), o întâlnire la sediul Ministerului Sănătății cu reprezentanții inițiativei „2035 - Prima Generație Fără Tutun a României”.

În cadrul întâlnirii, ministrului Sănătății i-a fost înmânat proiectul Pactului pentru Prevenție în Sănătatea Publică. Pactul este susținut de peste 350 de organizații neguvernamentale și își propune o abordare strategică a factorilor de risc pentru bolile netransmisibile, tutun, alcool, nutriție deficitară sau lipsa activității fizice. 

V-ar putea interesa și: Strategie națională pentru renunțarea la fumat: 2035 - Prima generație fără tutun din România 

intalnire la ministerul sanatatii 2035

„Consumul de tutun reprezintă una dintre problemele cele mai importante de sănătate publică în România, fumatul fiind printre principalele cauze evitabile ale bolilor respiratorii, cardiovasculare, pulmonare și cronice. Efectele reducerii fumatului se observă pe termen scurt şi mediu, în special asupra bolilor cardiovasculare, şi pe termen mediu şi lung în ceea ce priveşte cancerul şi bolile respiratorii cronice. De aceea, este esențial ca eforturile noastre să aibă în vedere atât încurajarea opririi consumului de tutun, cât şi prevenirea debutului. Trebuie să ne concentrăm eforturile astfel încât să reducem la minimum numărul persoanelor care încep să fumeze, mai ales în rândul copiilor și adolescenților”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Cine sunt reprezentanții inițiativei

Inițiativa „2035 - Prima generație fără tutun a României” a fost reprezentată la întâlnirea de la Ministerul Sănătății de:

 • Ramona Brad, președinta inițiativei „2035 fără tutun”,
 • dr. Florin Mihălţan - Societatea Română de Pneumologie,
 • Sorina Băiașu - Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România,
 • Andreea Dimitriu - Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România,
 • Raluca Zoiţanu - Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie
 • și Ana Măiţă - Asociația Mame pentru Mame.

Etichete: ziua mondiala fara tutun antifumat renuntare fumat prof. dr. Florin Mihălţan Florin Mihălțan strategie nationala renuntare la fumat

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 200 de lei
 • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.