Newsflash
Știri

IOB își modernizează și extinde rețelele de energie electrică

de Florentina Ionescu - feb. 8 2023
IOB își modernizează și extinde rețelele de energie electrică

Reprezentanții Institutului Oncologic București demarează proiectul pentru modernizarea, reabilitarea și extinderea rețelelor de energie electrică și a sistemelor pentru securitatea la incendiu.

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București (IOB), instituție subordonată Ministerului Sănătății, cu sediul în Bucureşti, Șos. Fundeni, nr. 252, ȋn calitate de beneficiar, anunţă începerea proiectului Modernizarea, reabilitarea și extinderea rețelelor de energie electrică și a sistemelor pentru securitatea la incendiu în cadrul instituției.

institutul oncologic bucuresti
Sursa foto: www.iob.ro

 

Valoarea totală a proiectului este de 6.754.614,93 lei, valoarea totală eligibilă a proiectului este de 6.754.614,93 lei, iar valoarea eligibilă nerambursabilă este de 6.754.614,93 lei, se arată într-un comunicat de presă preluat de AGERPRES.

Proiectul este implementat la sediul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București din Șos. Fundeni, nr. 252, București și are o durată de 28 de luni, respectiv de la 26 august 2021 (dată începere proiect) și până la 31 decembrie 2023 (dată încheiere proiect).

Consolidarea infrastructurii medicale

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea capacității Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București prin realizarea de investiții ce vizează consolidarea infrastructurii medicale pentru a face față provocărilor ridicate de combaterea epidemiei de COVID-19.

„Obiectivul contribuie în mod direct la indicatorul de rezultat al programului, și anume capacitate adecvată de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 și de gestionare a crizei sanitare prin realizarea de investiții încadrate în program”, se arată în comunicat.

Obiectivele specifice ale proiectului vizează creșterea securității la incendiu prin instalare de senzori pentru concentrații crescute de oxigen. Realizarea obiectivului specific menționat va duce la o reducere considerabilă a riscului de izbucnire a incendiilor cauzate de creșteri ale concentrațiilor de oxigen, așa cum s-a întâmplat în unități sanitare din capitală și din restul țării.

Obiectivul specific al proiectului se realizează prin achiziția și montarea unui număr optim de senzori, care să acopere toate secțiile critice din punctul de vedere al necesarului de utilizare a oxigenului, dar și a saloanelor și holurilor adiacente.

Va fi extinsă și infrastructura de gaze medicale

Un alt obiectiv specific este realizarea de lucrări de reabilitare, modernizare și extindere a infrastructurii de gaze medicale, cu scopul de a crește capacitatea IOB de a îngriji și trata cazurile de infecție cu virusul SARS-CoV-2 și de a gestiona criza sanitară.

„Lucrările de reabilitare, modernizare și extindere a infrastructurii de gaze medicale sunt necesare pentru a împiedica blocarea infrastructurii medicale disponibile și, implicit, afectarea dreptului la sănătate pentru pacienții oncologici ce necesită internare”, se menționează în comunicat.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, Axa prioritară 10 - Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanțare din REACT-EU. Proiectul are o valoare totală de 6.754.614,93 de lei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe