Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Iohannis: Purtarea măștii devine obligatorie în spațiile închise, după 15 mai

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 12 mai 2020, ora 17:34

Președintele Klaus Iohannis a susținut, astăzi, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, după ședința privind măsurile anti-COVID-19.

Șeful statului a anunțat care sunt principalele modificări care apar după data de 15 mai. Acesta a precizat că măștile sunt obligatorii în spațiile închise (magazine, mijloacele de transport în comun). Klaus Iohannis a mai spus, în cadrul conferinței, că este obligatorie păstrarea unei distanțe între persoane de 1,5 metri sau de „două brațe”.

Klaus Iohannis

„Din păcate, epidemia de COVID-19 este între noi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropiem foarte rapid de numărul de 1.000 de victime. Avem în fiecare zi sute de cazuri noi. Totuși, se apropie data de 15 mai, când se termină starea de urgență și vom intra într-o altă formă de organizare, în starea de alertă”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, șeful statului i-a felicitat pe asistenții medicali cu ocazia Zilei Internaționale a asistentului medical.

„Vreau să mulțumesc și să apreciez munca celor din prima linie în lupta cu această epidemie – medicii, personalul medical, personalul care ajută în spitale și în alte unități medicale. Astăzi, în mod special, felicitări asistenților medicali fiindcă este ziua lor internațională”, a spus președintele.

Etichete: epidemie de COVID-19 stare de urgenta purtare masti

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC