Newsflash
Știri

Istorie interesantă

de Constanţa MARINESCU - nov. 10 2014
Istorie interesantă
    Oameni şi locuri, momente din viaţa românilor de pretutindeni sunt punţi de comunicare ce alcătuiesc firul care ne conduce în paginile revistei Plai străbun (nr. 37). Teatru, pictură, muzică, dialoguri, interviuri dau formula cunoscută a revistei. Am ales din cuprins articolul semnat de Silvia Gujiu şi voi face „O plimbare prin împrejurimile Sighişoarei“. Oraşul, cunoscut ca singura cetate medievală europeană locuită în întregime, este renumit şi pentru festivalul de epocă ce se desfăşoară aici în fiecare an. Mi s-a părut interesant ca din crâmpeiele de amintiri din vacanţele de puţin timp încheiate, cei care au trecut prin zona aceasta de Ardeal să-şi reamintească dacă le-au vizitat sau să le aşeze într-o listă de destinaţii pentru viitor. Astfel, Daneş, Biertan, Dumbrăveni, Saschiz, Viscri sunt doar câteva localităţi ce deschid în faţa ochilor privelişti minunate, înno­bilate de modul simplu de viaţă al locuitorilor. Nu este un material de publicitate turistică, nici măcar un editorial, ci o poveste a istoriei ce a lăsat în urmă turnuri, clopotniţe, biserici forti­ficate, uşa sacristiei cu 19 încuietori (premiată în 1900, la expoziţia mon­dială de la Paris), iar toa­te acestea trebuie să ne intereseze.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe