Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Istorie interesantă

Viața Medicală
Constanţa MARINESCU luni, 10 noiembrie 2014
    Oameni şi locuri, momente din viaţa românilor de pretutindeni sunt punţi de comunicare ce alcătuiesc firul care ne conduce în paginile revistei Plai străbun (nr. 37). Teatru, pictură, muzică, dialoguri, interviuri dau formula cunoscută a revistei. Am ales din cuprins articolul semnat de Silvia Gujiu şi voi face „O plimbare prin împrejurimile Sighişoarei“. Oraşul, cunoscut ca singura cetate medievală europeană locuită în întregime, este renumit şi pentru festivalul de epocă ce se desfăşoară aici în fiecare an. Mi s-a părut interesant ca din crâmpeiele de amintiri din vacanţele de puţin timp încheiate, cei care au trecut prin zona aceasta de Ardeal să-şi reamintească dacă le-au vizitat sau să le aşeze într-o listă de destinaţii pentru viitor. Astfel, Daneş, Biertan, Dumbrăveni, Saschiz, Viscri sunt doar câteva localităţi ce deschid în faţa ochilor privelişti minunate, înno­bilate de modul simplu de viaţă al locuitorilor. Nu este un material de publicitate turistică, nici măcar un editorial, ci o poveste a istoriei ce a lăsat în urmă turnuri, clopotniţe, biserici forti­ficate, uşa sacristiei cu 19 încuietori (premiată în 1900, la expoziţia mon­dială de la Paris), iar toa­te acestea trebuie să ne intereseze.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.