Newsflash
Știri

ISU Galaţi, dotat cu două motociclete de intervenţie urbană

de Dorina Novac - sept. 17 2020
ISU Galaţi, dotat cu două motociclete de intervenţie urbană

Paramedicii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galați au primit două motociclete de intervenţie urbană.

Potrivit unui comunicat de presă, două motociclete pentru intervenția rapidă la cazurile grave au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Eremia Grigorescu” al Județului Galați.

motociclete paramedici

Acestea sunt echipate cu toate dispozitivele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor – defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreţii şi geantă medicală de urgenţă conţinând alte echipamente specifice.

De asemenea, motocicletele vor fi dotate și cu dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă, dar și cu sisteme speciale de comunicații.

Pentru a putea folosi cele două motociclete, zece paramedici SMURD au beneficiat de cursuri specifice de perfecționare pentru conducerea în condiții periculoase și au primit zece seturi complete de echipamente de protecție moto, tip vară/iarnă. 

ISU Galati

„Municipiul Galați face parte din orașele cu aglomerare urbană, această nouă dotare fiind foarte necesară în lupta cu secundele. Nici un efort nu este prea mare, atunci când rezultatul este salvarea unei vieți”, a declarat colonelul Toma Ion, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de  Urgență Galați.

Programul a demarat în București, la inițiativa Fundației pentru SMURD prin achiziționarea primelor două motociclete cu ajutorul fondurilor strânse în urma unei campanii de redirecționare a 2% din impozitul pe venit către această cauză.

Până în prezent, au mai fost achiziționate, cu sprijinul Lidl România, încă zece motociclete pentru orașele Cluj, Timișoara, Iași și Constanța și Brașov.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe