Newsflash
Internaționale

IVL în intervențiile cardiovasculare

de Dr. Diana Andronache - feb. 26 2021
IVL în intervențiile cardiovasculare

FDA a aprobat recent utilizarea sistemului Shockwave IVL (Intravascular Lithotripsy) pentru a facilita procedurile intervenţionale de angioplastie cu implantare de stent la nivelul arterelor coronare sever calcificate.

IVL este o tehnologie nouă, care furnizează energie sub forma undelor de șoc, pentru a gestiona calcificările intravasculare, permiţând astfel expansiunea optimă a vaselor. Rezultatele studiului Disrupt CAD III au demonstrat eficacitatea și siguranţa unei strategii terapeutice care cuprinde aplicarea IVL înainte de implantarea stentului farmacologic activ pacienţilor cu boală coronariană semnificativă și calcificare coronariană severă.

poza 2 copy

Obiectivul principal de siguranţă, lipsa evenimentelor cardiovasculare majore (infarct miocardic, necesitatea de revascularizare sau deces) la 30 de zile, a fost de 92,2%, iar obiectivul principal de eficacitate a fost de 92,4%. Acest sistem este considerat un progres major, însă vor fi efectuate studii clinice suplimentare pentru a stabili beneficiile clinice pe termen lung.


Notă autor:

1. www.medscape.com/viewarticle/945890
2. bit.ly/3dIBl0B

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe