Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Kit de testare RT-PCR dezvoltat de o echipă de români

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 16 noiembrie 2021, ora 11:29

Un kit de testare RT-PCR, ce permite calcularea cantității de virus și urmărirea evoluției bolii a fost dezvoltat de o echipă de cercetători români.

Un kit de testare care include variante de detecție cantitativă RT-PCR, ce permit calcularea cantității de virus și urmărirea evoluției bolii, ceea ce favorizează ajustarea personalizată a schemelor de tratament, a fost dezvoltat de o echipă de cercetători români.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi, Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Spitalul Clinic de Pneumoftziologie Iași și echipa de cercetare-dezvoltare a DDS Diagnostic, o companie românească din domeniul medical, și-au unit eforturile pentru inovarea și punerea pe piață a unui produs eficient în controlul pacienților cu SARS-CoV-2.

Kit de testare

Echipa de cercetare a companiei specializată în inovarea, dezvoltarea și producerea de soluții de diagnostic rapid, condusă de doctorul în chimie, Dana Stan, pune la dispoziția clienților săi un nou produs în scopul diagnosticării infecției cu noul coronavirus și anume, kitul multiplex RT-PCR SARS-CoV-2. Potrivit cercetătorilor, acesta ar avea o precizie de 100%.

„Trusa multiplex RT-PCR dezvoltată, testată și produsă de către compania românească este special concepută pentru detecția calitativă și/sau cantitativă a virusului SARS-CoV-2, în conformitate cu toate cerințele la nivel european. Toate componentele necesare sunt incluse, cu scopul de a genera rezultate de înaltă performanță și precizie”, se arată într-un comunicat.

De asemenea, trusa RT-PCR produsă are marcaj CE și caracteristici tehnice specifice extrem de relevante comparativ cu cele mai bune produse similare de pe piața de profil.  

„Astfel, kitul multiplex RT-PCR SARS-CoV-2 oferă o specificitate foarte înaltă, secvențele genomice virale detectate, două la număr, fiind alese în concordanță cu toate recomandările UE ale forurilor avizate cât și o sensibilitate mare, sub 100 copii virale pe reacție. În plus, este conceput cu posibilitate de personalizare pentru majoritatea tipurilor de echipamente RT-PCR”, se mai arată în comunicat.

Kitul include variante de detecție cantitativă qRT-PCR, care permit calcularea cantității de virus și urmărirea evoluției bolii, ceea ce favorizează ajustarea personalizată a schemelor de tratament, identifică toate variantele de virus, inclusiv cele emergente în anul 2021 și include controale pozitive și negative, pentru îndeplinirea parametrilor analitici de testare și o schemă de interpretare a rezultatelor.

„Kitul multiplex RT-PCR SARS-CoV-2 pe care îl lansăm pe piață este rezultatul muncii susținute și dedicării echipei noastre, dar și al partenerilor și colaboratorilor noștri în procesul global de combatere a pandemiei de COVID-19. Este o reușită a eforturilor noastre depuse în scopul îndeplinirii misiunii pe care ne-am propus-o. Este un kit robust, testat pe o gamă largă de echipamente de RT-PCR aflate pe piață, un produs competitiv cu cele mai bune și eficiente produse similare de pe piața internațională”, a precizat Dana Stan, cercetător și doctor în chimie.

Kitul multiplex RT-PCR SARS-CoV-2 a fost dezvoltat și produs în cadrul proiectului „Abordări inovative în tratamentul și controlul pacienților infectați cu virusului SARS-CoV-2”, proiect finanțat de UEFISCDI și cofinanțat de DDS Diagnostic.

Etichete: kitul multiplex RT-PCR SARS-CoV-2 cercetatori romani echipamente RT-PCR

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC