Newsflash
Știri

Klaus Iohannis a vizitat Institutul Clinic Fundeni: „Efortul medicilor este apreciat”

de Florentina Ionescu - nov. 23 2020
Klaus Iohannis a vizitat Institutul Clinic Fundeni: „Efortul medicilor este apreciat”

Președintele României a fost ieri dimineață în vizită la ansamblul modular instalat în incinta Institutului Clinic Fundeni din București.

Klaus Iohannis a precizat în discursul său că numărul de decese provocate de virusul SARS-CoV-2 este în continuare prea mare, iar presiunea pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă se menține la cote foarte ridicate.

klaus iohannis vizita ati fundeni

„Un foarte bun exemplu de adaptare la nevoile din ce în ce mai mari de terapie intensivă este ansamblul modular instalat în incinta Institutului Clinic Fundeni, un complex pe care l-am vizitat chiar la început, când am intrat aici, în spital. Am ținut să vin astăzi aici pentru a le transmite direct medicilor de terapie intensivă că efortul lor este apreciat și, cel mai important, salvează vieți. La inițiativa acestor medici dedicați muncii lor, a fost amenajat acest spațiu cu multiplă utilitate, atât de triaj pentru pacienții aflați în stare critică, infectați cu SARS-CoV-2, în așteptarea rezultatului testării, cât și de tratament pentru pacienții în stare gravă, în condițiile creșterii necesarului de locuri la ATI”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a explicat că acest container este dotat cu toată aparatura necesară - paturi, ventilatoare și injectomate - și are, la acest moment, toate avizele necesare funcționării. Containerul este deservit de medicii Spitalului Fundeni.

Totodată, el a amintit că a vizitat și sistemul modular dedicat copiilor incluși în programul de oncologie, care este dotat la standarde competitive și de siguranță împotriva infectării cu noul coronavirus.

„Acest centru cu paturi de spitalizare de zi este rezultatul unei colaborări între spitalul public, organizații neguvernamentale și mediul privat. Iată cât de multe lucruri se pot face printr-un parteneriat autentic și sunt convins că vom vedea tot mai des astfel de inițiative de succes. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care sprijină activitatea medicilor în aceste condiții grele de pandemie”, a subliniat președintele României.


Notă autor:

Sursa foto: www.presidency.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe