Newsflash
Știri

Klaus Iohannis: aproximativ 300 de ventilatoare vor fi livrate spitalelor în curând

de Florentina Ionescu - dec. 9 2020
Klaus Iohannis: aproximativ 300 de ventilatoare vor fi livrate spitalelor în curând

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut ieri o declarație de presă la Palatul Cotroceni, în care a subliniat că se lucrează pentru a extinde capacitatea spitalelor din țară.

Președintele României a avut ieri o ședință de lucru cu Nicolae Ciucă (Prim-ministru interimar), cu ministrul Sănătății și cu alți specialiști, printre care secretarul de stat Raed Arafat și medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. 

klaus iohannis ventilatoare mecanice

Chiar dacă în țara noastră se înregistrează un număr relativ limitat de infectări noi cu SARS-CoV-2, șeful statului spune că se observă că, din păcate, au fost raportate peste 200 de decese de COVID-19.

„Secțiile de Terapie Intensivă sunt sub o mare presiune, spitalele în general, și suntem hotărâți ca toate aceste chestiuni să fie gestionate în continuare bine până când, sigur, se va forma un nou guvern și va prelua și va duce mai departe această gestiune”, a declarat ieri Klaus Iohannis.

Acesta a precizat că sunt câteva vești bune în acest sens, cum ar fi faptul că în următoarea perioadă vor fi livrate aproape 300 de ventilatoare, pentru a se extinde capacitatea secțiilor de ATI. 

Sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile și, prin asta, se va extinde capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă. În mai puțin de o săptămână, va veni prima tranșă din 3 milioane de teste rapide care sunt deja comandate. Și, pentru a veni în sprijinul pacienților cu forme mai grave, sunt deja în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen. Deci, iată, se lucrează, se lucrează rapid, se lucrează pentru a extinde capacitatea spitalelor, pentru a putea primi bolnavii”, a subliniat președintele României.

În încheiere, Klaus Iohannis a amintit că rolul nostru, al tuturor, este în continuare de a ne proteja, de a-i proteja pe ceilalți, „pentru a da o șansă medicilor, personalului medical, să se ocupe de pacienții cu probleme dificile”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe