Newsflash
Știri

Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare: Nu există variantă de rezervă

de Dorina Novac - apr. 23 2021
Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare: Nu există variantă de rezervă

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Palatul Cotroceni, că fără vaccinare nu putem să ieșim din pandemie, calea fiind vaccinarea în masă.

Șeful statului a îndemnat populația să meargă să se vaccineze, precizând că sunt asigurate suficiente doze.

Klaus Iohannis

„Calea de ieșire din pandemie este vaccinarea în masă. Eu sunt implicat din capul locului în campania pro-vaccinare, voi continua, voi vizita centre de vaccinare, voi discuta cu oamenii. Voi face afirmații publice, precum astăzi: dragi români, mergeți și vă vaccinați!”, a spus Klaus Iohannis.

Acesta a subliniat că nu există o variantă de rezervă în cazul în care nu se reuşeşte vaccinarea împotriva COVID-19 a 60 - 70% din populaţie până la finalul anului.

„Dragii mei, nu există variantă de rezervă. Asta este varianta tristă. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin. Ne vaccinăm, ieșim din pandemie. Dacă nu ne vaccinăm, atunci pandemia va tot continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni de această boală și nu cred că cineva își dorește așa ceva”, a adăugat președintele României.

Klaus Iohannis a mai explicat că în măsura în care se reduce pandemia și se reduc numărul de îmbolnăviri, la un moment dat, la o analiză serioasă, se va renunța la prelungirea stării de alertă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe