Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Klaus Iohannis, după incendiul de la „Matei Balș”: Probleme structurale în spitale

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 29 ianuarie 2021, ora 14:08

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost în această după-amiază în vizită la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, unde a susținut o declarație de presă, în urma incendiului care a avut loc azi în acest spital.

Președintele a subliniat că, încă de când au fost anunțate forțele de intervenție la incendiul de la Institutul „Matei Balș”, a discutat cu cei care implicați și că a primit toate datele certe de până acum.

klaus iohannis la matei bals

„A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate. S-a reacționat extrem de rapid. În foarte puține minute, forțele de intervenție au intervenit, au stins focul, au mutat pacienții la alte spitale. Însă, din păcate, pentru câțiva a fost prea târziu. Totuși, țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudinea intervenției aici, la acest incendiu groaznic”, a spus Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului a atras atenția că „Este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva”, amintind că țara noastră a avut, nu demult, o tragedie la Piatra Neamț, la o secție de ATI.

Proiect de reformă

Însă, în opinia șefului statului, problema spitalelor din țara noastră este mult mai amplă. El a amintit că i-a cerut lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, să lucreze la un proiect de reformă pentru sistemul de sănătate românesc.

„După părerea mea, aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România și am solicitat noului ministru al Sănătății – și la discuția pe care am avut-o acum câteva săptămâni, și astăzi din nou – să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România și aștept cât de curând primele idei, pentru a putea demara această reformă”, a adăugat președintele României.

În încheierea intervenției sale de astăzi, Klaus Iohannis a completat: „pentru cei care administrează sistemul, repet: este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate publică, fiindcă astfel de lucruri nu trebuie să se repete!”

Sursa foto: www.presidency.ro

Etichete: Klaus Iohannis incendiu covid-19 matei bals incendiu spital incendiu matei bals incendiu la ATI incendiu piatra neamt transfer pacienti matei bals

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.