Newsflash
Știri

Klaus Iohannis: „Este imperativ să evităm blocarea spitalelor”

de Florentina Ionescu - nov. 11 2020
Klaus Iohannis: „Este imperativ să evităm blocarea spitalelor”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut aseară la Palatul Cotroceni o conferință de presă în care a amintit că în contextul epidemiologic actual, este esențial să „dăm șansa la tratament tuturor celor bolnavi”.

Ieri, președintele a avut o nouă ședință de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei, cu accent pe pregătirea campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19. 

klaus iohannis 10 noiembrie

Până când nu va fi dezvolat un vaccin eficient pentru COVID-19, nu există o altă soluție decât impunerea unor noi măsuri restrictive severe pentru a plafona curba infectărilor, a subliniat Klaus Iohannis.

„Aceasta este singura strategie funcțională și este adoptată de toate țările în care se înregistrează o explozie de cazuri noi de îmbolnăvire. România se confruntă la rândul ei cu o situație extrem de complicată, iar restricțiile care au intrat în vigoare de ieri au un singur scop - protejarea populației și reducerea presiunii uriașe care apasă pe sistemul sanitar. Este imperativ să evităm blocarea spitalelor și să dăm șansa la tratament tuturor celor bolnavi, fie că suferă de COVID-19, fie că suferă de alte afecțiuni”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Totodată, acesta a amintit că grație mecanismului european din care face parte, România va beneficia în mod echitabil de vaccinuri anti-COVID-19. El a mai spus că avem deja o strategie de vaccinare anti-COVID și că sunt stabilite obiectivele și activitățile pentru implementarea lor.

„Am discutat astăzi (ieri – n.red.) și despre posibilitățile de stocare și distribuție pentru diferite tipuri de vaccinuri și am stabilit instituțiile responsabile în acest sens. Precizez din nou că de vaccin va beneficia inițial personalul, tot personalul din domeniul sănătății și persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe de boală. Este esențial să avem o bună comunicare a tuturor măsurilor atât către personalul medical, cât și către cetățeni. De aceea, cred că o campanie de vaccinare anti-COVID bine organizată, planificată și comunicată eficient ne va da șansa de a ne reîntoarce mai repede la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții!”, a completat președintele României.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe