Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Klaus Iohannis: „Ne punem speranțele pentru un vaccin împotriva SARS-CoV-2”

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 20 noiembrie 2020, ora 10:51

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit ieri, la finalul vizitei pe care a făcut-o la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice Râmnicu Vâlcea, despre vaccinul împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

Prin această vizită președintele Klaus Iohannis a vrut să atragă atenția asupra importanței cercetării pentru societatea românească. El a subliniat că pandemia de COVID-19 a reconfirmat rolul pe care cercetarea și inovarea îl au în depășirea crizelor, indiferent de natura lor.

klaus iohannis la ramnicu valcea 19 nov 2020

„În cercetare ne punem speranțele pentru un tratament viabil și un vaccin împotriva SARS-CoV-2, care să ne ajute la depășirea acestei crize profunde, care a afectat întreaga lume. Am văzut cu toții cum, în domeniul medical, inovarea are un rol esențial în îmbunătățirea stării de sănătate a populației”, a declarat ieri Klaus Iohannis.

În ultimii ani, a mai spus șeful statului, cercetarea din România, din păcate, nu a beneficiat de atenția și finanțarea cuvenite, iar această situație care a avut un impact negativ asupra calității vieții noastre.

„Eu sunt ferm convins că România nu poate fi puternică decât dacă se bazează pe cunoaștere și inovare. De aceea trebuie găsite soluții pentru stimularea inovării, încurajarea investițiilor și creșterea rolului cercetării în domenii-cheie, cum sunt medicina, biotehnologia sau energia verde”, a adăugat președintele României.

Sursa foto: www.presidency.ro

Etichete: Klaus Iohannis presedintele Romaniei vaccinare anti covid-19 campanie de vaccinare vaccin coronavirus vaccin covid-19 cercetare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.