Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Klaus Iohannis: peste 80% din persoanele din zona medicală vor să se vaccineze

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 4 decembrie 2020, ora 10:33

Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat ieri Centrul de vaccinare anti-COVID-19 și a explicat la finalul vizitei că în proporție de peste 80%, persoanele din sfera medicală doresc să se vaccineze împotriva acestei boli.

Ieri, în cadrul ședinței extraordinare pe care Klaus Iohannis a convocat-o la CSAT, a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus. Este vorba despre o campanie de vaccinare care va dura cel puțin câteva luni de zile.

klaus iohannis vizitare centru vaccinare
Credit foto: www.presidency.ro

Această strategie prevede pașii care se vor face, principiile pe care se bazează întreaga strategie și foarte multe alte detalii despre vaccinare, a explicat președintele României.

Toate aceste lucruri vor fi prezentate publicului pe larg astăzi, în cadrul unei conferințe de presă care va fi organizată la Guvern. Astfel, în lunile următoare, va fi o informare permanentă pentru publicul general, dar și pentru publicul specializat.

„Pot să vă spun în acest moment că este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficieze România deja de primă tranșă de vaccin. Este posibil să avem o primă tranșă cu un număr de aproximativ un milion de doze. În prima tranșă, repet, va fi vaccinat personalul medical – întregul personal medical – și persoanele din grupe de risc”, a declarat ieri Klaus Iohannis.

Președintele a reamintit că vaccinarea împotriva COVID-19 este voluntară, este sigură, este eficientă, și că se va face planificat. Un alt aspect pe care l-a reamintit este că aceste tipuri de vaccin care sunt în curs de aprobare sunt sigure, sunt eficiente, sunt la cel mai înalt standard european.

Intenția de vaccinare

Totodată, șeful statului a amintit că echipa care se ocupă de campania de vaccinare a făcut deja verificări în unități spitalicești, între medicii de familie:

„Sunt foarte bucuros să vă spun că am aflat chiar astăzi (ieri – n.red.), în discuție, că deja intenția de vaccinare este la un grad foarte mare. Se pare că deja persoanele informate din zona medicală doresc în proporție de peste 80% să se vaccineze. Este un lucru foarte bun și dacă toate merg așa cum sunt planificate este posibil ca până în vară să terminăm această primă campanie de vaccinare”.

Cum vor arăta centrele de vaccinare anti-COVID

Președintele României a vizitat ieri un centru de vaccinare, deoarece, spune el, pentru a permite vaccinarea unui număr foarte mare de persoane (multe milioane de persoane care vor fi vaccinate în doar câteva zile), intenția este de a deschide astfel de centre de vaccinare.

„Ce avem astăzi aici, și veți vedea imaginile, este un proiect pilot. Așa vor arăta centrele de vaccinare, cu o zonă de primire, o zonă de discuție cu medicul, zona de vaccinare propriu-zisă, și o zonă de așteptare după vaccinare. Există un registru electronic unde vor fi înregistrare toate vaccinările, un registru electronic, evident, confidențial, dar este nevoie de o evidență din mai multe puncte de vedere”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

El a adăugat că specificul mai multor tipuri de vaccin este că acestea necesită vaccinare în două tranșe, așadar „personale care primesc aceste tipuri de vaccin vor trebui să vină de două ori la un interval care va fi comunicat”.

Klaus Iohannis a spus în încheiere că este foarte mulțumit de munca depusă de Ministerul Sănătății, cât și de colonel dr. Gheorghiță care se ocupă de această campanie de vaccinare.

Etichete: Klaus Iohannis strategie de vaccinare vaccinare covid centre regionale vaccin covid vaccinare impotriva covid doze vaccin vaccinare medici vaccinare anti covid-19 campanie de vaccinare transe vaccin

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.