Newsflash
Știri

Klaus Iohannis: Starea de urgență, înlocuită cu starea de alertă, din 15 mai

de Dorina Novac - mai 4 2020
Klaus Iohannis: Starea de urgență, înlocuită cu starea de alertă, din 15 mai

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, într-o conferință de presă, că starea de urgență nu va mai fi prelungită, însă de pe 15 va instala stare de alertă pentru epidemia de COVID-19.

Astfel, președintele României a anunțat că din data de 15 mai se vor redeschide cabinetele stomatologice.

Iohanis

De asemenea, se vor deschide muzeele și saloane de îngrijire personală.

„Situația nu s-a îmbunătățit încă. Deci, nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut și suntem într-o normalitate. Din păcate, epidemia nu a trecut. Ați observat, cu siguranță, din comunicările publice că am avut și astăzi iarăși peste 300 de persoane care au fost testate pozitiv și, în acest fel, nu putem să spunem că boala a trecut. Însă, la un moment dat, trebuie să mergem mai departe și acest mai departe se concretizează în forma de organizată, trecând de la starea de urgență la stare de alertă”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că nu știe nimeni, deocamdată, până când durează această epidemie. Alte măsuri de relaxare urmează să fie dispuse după alte două săptămâni, în funcție de cum evoluează pandemia de coronavirus.

„Deplasările, în esență, vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Însă și aici sunt câteva excepții. Este voie să se plece din localitate, de exemplu, în interes de serviciu, pentru probleme medicale. Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localității sau altele. Deci, sporturile individuale vor fi permise - atenție, individuale!”, a precizat președintele României.

Rămâne, în continuare, restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de 3 persoane.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe