Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Klaus Iohannis: „Vaccinarea populației în masă se va putea petrece undeva în primăvară”

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 1 decembrie 2020, ora 09:44

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut ieri declarații de presă, la finalul vizitei pe care a făcut-o la Spitalul Universitar de Urgenţă București.

Prin vizita de ieri la Spitalul Universitar de Urgență președintele a spus că a vrut să sublinieze „că este bine să vedem și să apreciem munca medicilor și munca personalului medical (...) de la noi”.

klaus iohannis vizita spitalul municipal

Întrebat de jurnaliști ce se știe sigur în acest moment despre vaccinul anti-COVID, șeful statului a explicat că în acest moment se știe sigur că sunt mai multe tipuri de vaccin care sunt în faze avansate de testare-aprobare. Totodată, el a precizat că este foarte posibil ca la începutul anului 2021 să avem două-trei, poate chiar patru tipuri de vaccin.

„Este destul de probabil să avem chiar de la începutul anului un vaccin sau două disponibile şi pentru noi, în România. Sigur, vorbim de primele tranșe, care însă vor fi suficiente pentru a vaccina întregul personal medical din România, majoritatea pacienților cu boli care au dovedit că sunt periculoase în combinația cu SARS-CoV-2 şi cred că asta este o veste foarte bună. Noi cu toţii pornim de la premisa că vaccinarea populației în masă se va putea petrece undeva în primăvară, însă este clar că trebuie să așteptăm un pic pentru a avea descrierea exactă pentru fiecare vaccin, pentru ca medicii să decidă cine ce vaccin primește, pentru ca efectul să fie optimal”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a adăugat că în ultimele săptămâni s-au făcut pași importanți în direcția consolidării Strategiei de vaccinare, care este deja aprobată în Guvern. Va fi aprobată în această săptămâna și în CSAT, a amintit președintele României.

Sursa foto: www.presidency.ro

Etichete: Klaus Iohannis strategie de vaccinare vaccinare anti covid-19 campanie de vaccinare vaccinare medici vaccinare covid campanie vaccinare vaccin covid-19 vaccin coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.