Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

La școală, pe jos: angajații SJU Sfântu Gheorghe îi duc pe elevi la ore

Viața Medicală
L. Budin marţi, 21 septembrie 2021, ora 14:46

Între 20 și 24 septembrie, peste 30 de medici, asistenți și infirmiere din Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe, Covasna, conduc copiii la școală, pe jos.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyan Kristof” s-a alăturat programului Pedibus, lansat de Primăria orașului, se arată pe pagina de Facebook a unității medicale. Angajații spitalului se duc, în fiecare dimineață, din cinci puncte ale oraşului şi adună copiii care așteaptă în locurile prestabilite. Fiecare grup e însoţit de cel puţin doi voluntari.

pedibus1

Sursă foto: Facebook Spitalul Județean Fogolyán Kristóf

 

Timp pentru implicare

În prima zi de Pedibus, angajații spitalului au însoțit la școală peste 80 de elevi ai claselor primare.

Suntem mândri de colegii noștri pentru faptul că își găsesc timp să se implice și în astfel de acțiuni de voluntariat, pe lângă îngrijirea și tratarea pacienților din cadrul spitalului. Așteptăm cu nerăbdare să îi cunoaștem pe copii și să ne asigurăm că ajung cu bine în fiecare zi la școală”, se arată pe pagina de Facebook a spitalului.

Cele 5 stații de întâlnire cu micuții sunt:

 • Statuia Ostașului român de la Gară
 • Sala Sporturilor „Szabó Kati” din Simeria
 • Fosta Berărie
 • Piaţa Kálvin
 • Snack Bar

Distracție și sănătate

Programul Pedibus este o inițiativă a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, care dorește să motiveze elevii din oraş să meargă la școală pe jos – „cea mai sigură, cea mai sănătoasă și cea mai distractivă metodă de a începe ziua”.

Micuții care își doresc să participe la acest program sunt așteptați în fiecare dimineață de voluntari (sportivi, actori, politicieni, pedagogi, doctori, șefi de instituții, reprezentanți ai presei, ai diverselor asociații etc), în stațiile marcate din oraș, pentru a fi însoțiți pe jos până la școală.

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți copii sunt duși la școală cu mașina de către părinți. Acest fapt nu doar că afectează independența copiiilor, ci contribuie și la aglomerarea traficului și la creșterea nivelului de poluare a aerului din jurul școlilor. Programul Pedibus reprezintă o alternativă pentru transportul copiilor până la școală și pentru creșterea activității fizice”, stă scris pe site-ul primăriei municipiului.

 

Etichete: sju sfantu gheorghe voluntari program pedibus la scoala pe jos detasare personal medical

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 200 de lei
 • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.