Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

La zi: infecţiile cu virusul West Nile

Viața Medicală
Serviciul de presă al MS vineri, 10 septembrie 2010

   La 7 septembrie a.c., în România erau confirmate 20 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile şi a rezultatului probelor de laborator de la Institutul Cantacuzino.
   Faţă de 15 infecţii cu virusul West Nile confirmate săptămâna trecută, s-au mai adăugat încă cinci cazuri noi confirmate în judeţele: Călăraşi – 1, Ialomiţa – 1, Iaşi – 1 şi Bucureşti – 2. Situaţia îmbolnăvirilor este următoarea: Dolj, Alba, Buzău, Cluj, Galaţi, Sibiu, Teleorman, Călăraşi şi Iaşi câte un caz, Ialomiţa, Mureş – două, Bucureşti – trei, Constanţa – patru cazuri. Starea de sănătate a bolnavilor care primesc asistenţă medicală de specialitate în unităţile sanitare cu paturi este bună. (...)

   Medicii au constatat că niciuna din persoanele care au fost infectate nu a folosit substanţe de îndepărtare a ţânţarilor din jurul locuinţei, din locuinţă şi nici nu aplică substanţe repelente pe tegument. Şapte din aceste persoane nu au plase la ferestre, două din cazuri au apă stagnantă în curte sau locuiesc în vecinătatea unei ape, şase se ocupă cu grădinăritul şi nouă cresc păsări în curte. De aceea, specialiştii de sănătate publică recomandă populaţiei să respecte sfaturile medicilor de prevenire a îmbolnăvirii. În Europa au fost înregistrate în această vară mai multe cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile: Grecia (173 de cazuri şi 15 decese), Rusia (356 de cazuri şi şase decese), Ungaria (trei cazuri), Olanda (două cazuri), Italia (un caz), Portugalia (un caz). OMS Europa a mai raportat 24 de cazuri şi în Israel.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC