Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Lacul Ursu din Sovata se redeschide pentru băi termale

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu joi, 18 iunie 2020, ora 08:39

De vineri, 19 iunie 2020, de la ora 10, se reiau băile termale în Lacul Ursu din Stațiunea Sovata. Apa are 27 de grade!

Vineri dimineață, de la ora 10, se deschide sezonul de îmbăiere în Lacul Ursu, apa având o temperatură perfectă: 27 ˚C la suprafață și 37,5˚C la o adâncime de 1,5 metri. Cel mai mare lac sărat helioterm de pe continentul european, situat în stațiunea Sovata, are o apă cu proprietăți speciale, cu efect recunoscut în tratarea a diverse afecțiuni .

Fenomenul de heliotermie a apărut grație scurgerii continue în lac a unui pârâu și a precipitațiilor, care au format peste apa sărată un strat protector de apă dulce, creând efect de seră, și astfel, asigurând încălzirea straturilor de apă sărată din adâncime. Efectele terapeutice ale apei și namolului din lac sunt binecunoscute, acestea fiind esența tratamentelor în cazul unor afecțiuni reumatismale, dermatologice, ginecologice sau în cazul îmbolnăvirilor căilor respiratorii.

Prețul biletelor de intrare la ștrandul administrat de către hotelurile Ensana din Sovata este de 30 lei pentru adulți și de 25 lei pentru copii si pensionari.

Zilnic, între orele 13 și 15, lacul este pus la ”odihnit”, pentru refacerea stratului protector de apă dulce peste apa sărată, fenomen care reîncălzește apa.

În funcție de condițiile meteo, Lacul Ursu va fi deschis pentru îmbăiere până la mijlocul lunii septembrie. Administratorii complexului balnear asigură turiștii că au luat toate măsurile necesare pentru păstrarea distanțării sociale. Detali aici.

S-ar putea să te intereseze și:

Băile 1 Mai

Etichete: Balneofizioterapie balneo Sovata lacul Ursu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.