Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Lansare: ghidul pacienților cu hipertensiune pulmonară

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 5 mai 2021, ora 11:27

De Ziua Internațională a Hipertensiunii Pulmonare, marcată azi, 5 mai, Asociația Pacienților Hipertensivi Pulmonari a lansat Ghidul pacienților cu hipertensiune pulmonară.

Totodată, această zi va fi marcată prin iluminarea în mov (culoarea acestei afecțiuni) a Turnului STS de pe str. Virtuții, București, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

„În acest mod, dorim să atragem atenția asupra faptului că hipertensiunea pulmonară poate afecta pe oricine tânăr sau mai în vârstă, bărbat sau femeie. Este important ca oricine prezintă simptomele descrise în Ghid să meargă la medic”, a declarat Bogdan Burduja, președintele Asociației Pacienților Hipertensivi Pulmonari.

ghid hipertensiune pulmonara

„Continuăm demersul nostru de a lansa ghiduri pentru pacienți realizate de medici specialiști, într-un limbaj simplu și ușor de înțeles. Pacienții au nevoie de materiale informative din surse avizate, realizate de medici”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

Managementul bolii, pe înțelesul bolnavilor și aparținătorilor

Ghidul a fost gândit ca un instrument care să ajute în tot ceea ce înseamnă managementul bolii (tratament, stil de viață, mișcare, etc.) pentru pacienții deja diagnosticați și aparținătorii lor.

Pe de altă parte, Ghidul este destinat și populației generale, oricărei persoane care are nevoie de informație avizată despre un simptom cu care s-a confruntat.

Ghidul a fost realizat de dr. Mădălina Brutaru, sub coordonarea prof. dr. Ioan Coman, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”CC Iliescu”. 

ghid hipertensiune pulmonara ziar

De unde poate fi descărcat

Acest ghid face parte din campania de informare „Respiră! Bucură-te de fiecare zi!“, realizată de Asociația Pacienților Hipertensivi Pulmonari în parteneriat cu COPAC.

Ghidul poate fi consultat pe urmatoarele linkuri: 

https://hipertensiunepulmonara.ro/ghidul-pacientilor-cu-hipertensiune-pulmonara/

https://www.copac.ro/ghidul-pacientilor-cu-hipertensiune-pulmonara/

Sursa foto: Anna Shvets, de la Pexels

Etichete: hipertensiunea pulmonară hipertensivi pulmonari COPAC

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.