Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Lansare la „Dudian“

Viața Medicală
Constanţa MARINESCU vineri, 1 iulie 2011

   Comunitatea armeană are prin doamna Madeleine Karacaşian o reprezentantă de seamă, lucru demonstrat şi duminică, 19 iunie a.c., prin numerosul public ce a luat parte la evenimentul găzduit de Casa de Cultură Armeană „Dudian“. Aşa cum se anunţase în săptămânalul nostru, era vorba, în primul rând, despre lansarea volumului IV din ciclul „Cu şi despre armeni“ (lucrare care preia şI articole publicate în „Viaţa medicală“).

   Comunitatea armeană are prin doamna Madeleine Karacaşian o reprezentantă de seamă, lucru demonstrat şi duminică, 19 iunie a.c., prin numerosul public ce a luat parte la evenimentul găzduit de Casa de Cultură Armeană „Dudian“. Aşa cum se anunţase în săptămânalul nostru, era vorba, în primul rând, despre lansarea volumului IV din ciclul „Cu şi despre armeni“ (lucrare care preia şI articole publicate în „Viaţa medicală“). Sala bibliotecii era aproape neîncăpătoare, prieteni, cunoştinţe – armeni şi români – fiind alături de scriitoarea şi traducătoarea Madeleine Karacaşian. Printre invitaţii de onoare, care au şi vorbit în termeni elogioşi despre dsa s-au aflat: preacuviosul părinte arhimandrit Datev Hagopian, noul Întâi Stătător al Eparhiei Armene din România, precum şi E. S. dl Hamlet Gasparyan, ambasadorul Republicii Armenia la Bucureşti. De asemenea, a fost prezent şi redactorul-şef al revistei „Ararat“, Mihai Stepan Cazazian. S-a vorbit despre perseverenţa pe care a dovedit-o scriitoarea, ca prin lucrările ei să pună în valoare literatura armeană, dar în primul rând valoarea umană. Fidelă adevărului istoric, a cercetat mai întâi documente, pentru ca traducerile sale să nu lase dubii asupra înţelegerii vieţii, obiceiurilor şi tradiţiile armenilor. Face acest lucru de multă vreme şi este considerată unul dintre intelectualii acestei comunităţi „dăruiţi valorilor patriei lor mamă“. Ca semn de preţuire, a primit din partea Eparhiei Armene un set de birou lucrat în obsidian, o rocă vulcanică autentică, cu însemnele Armeniei.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.