Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Lentilele de contact inteligente pot îmbunătăţi vederea

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 22 ianuarie 2021

În cadrul Digital Health Conference a fost prezentat un dispozitiv inovativ cu ajutorul căruia funcţia vizuală poate fi îmbunătăţită și care va putea fi utilizat de către persoanele cu deficienţe de vedere, precum degenerescenţa maculară sau glaucomul.

Utilizând realitatea augmentată și un senzor de imagine integrat, lentilele de contact inteligente pot proiecta la nivelul retinei atât detalii din mediul înconjurător, cât și alte informaţii, disponibile online. O altă funcţionalitate oferită de aceste lentile este dată de capacitatea lor de a înregistra mișcările oculare, oferindu-le astfel medicilor clinicieni șansa de a diagnostica și monitoriza anumite patologii ale globului ocular. Acest prototip dezvoltat de Mojo Vision a câștigat premiul Last Gadget Standing, primind cele mai multe voturi din partea publicului. Deocamdată sunt necesare cercetări suplimentare.

Etichete: lentile de contact

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.