Newsflash
Știri

Levotiroxina disponibilă în farmacii de la jumătatea acestei săptămâni

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - mar. 24 2020
Levotiroxina disponibilă în farmacii de la jumătatea acestei săptămâni

De câteva săptămâni criza generată de pandemia cu SARS-Cov2 este dublată în România și de lipsa anumitor medicamente.

O problemă semnalată de pacienți de câteva săptămâni este lipsa din farmacii a levotiroxinei. Compania producătoare anunța săptămâna trecută printr-un comunicat levotiroxina va fi disponibilă în farmaciile din București încă de la sfârșitul săptămânii trecute, iar în restul țării de la mijlocul săptămânii curente.

În plus, actualizarea stocurilor de levotiroxină, sub formă de soluție orală, a fost anunțată începând cu data de 25 martie. În ciuda acestor asigurări, pacienții au semnalat în continuare dificultăți în procurarea acestui medicament.

Levotiroxina

Societatea Română de Endocrinologie (SRE) a monitorizat atent această situație, fiind în permanentă legătură cu reprezentanții producătorilor, Colegiul Farmaciștilor din România și Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România. Astfel, prin intermediul unui comunicat, prof. dr. Cătălina Poiană (președinte SRE) transmite pacienților afectați de criză că levotiroxina, atât sub formă de comprimate, cât și de soluție orală va fi disponibilă din nou în farmacii de la jumătatea săptămânii curente:

În calitate de președinte al Societății Române de Endocrinologie, am primit asigurări ferme de la producători că levotiroxina, atât sub forma de comprimate, cât și sub forma de soluție orală, va fi disponibilă din nou în farmacii de la jumătatea acestei săptămâni. Potrivit informațiilor comunicate, există cantități suficiente din aceste produse, care au plecat deja din depozite către farmacii. Sperăm ca astfel de blocaje în lanțul de distribuție să nu mai aibă loc, pentru că asigurarea continuității tratamentelor este esențială pentru acești pacienți.

Dificultățile întâmpinate de pacienți în procurarea acestui medicament au fost explicate de către producător în contextul creșterii continue a cererii, iar în ciuda planificării bazate pe datele din anii anteriori, această situație nu a putut fi evitată.


Notă autor:

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe