Newsflash
Știri

LIBRETTO, aliatul funcției cerebrale. Pentru cei care știu că obstacolele sunt, de fapt, provocări

de - apr. 19 2021
LIBRETTO, aliatul funcției cerebrale. Pentru cei care știu că obstacolele sunt, de fapt, provocări

(P) Sănătatea este o stare de bine fizică, mintală şi socială completă, nu doar absenţa bolii sau infirmităţii, după definiția dată de Organizația Mondială a Sănătății. Există o legătură neechivocă între nutriție, stres, sănătatea mintală și funcția cerebrală.

În data de 15 aprilie 2021 a avut loc lansarea LIBRETTO, un produs care susține funcțiile cerebrale, în cadrul căreia profesioniști din domeniul sănătății au purtat un dialog, susținut de compania Angelini Pharma, pe tema importanței nutriției în susținerea sănătății mintale.

Astfel, au fost dezbătute situații clinice, dovezi științifice și argumente aplicate situațiilor din realitatea actuală.​

Libretto

Prof. Univ. Dr. Mirela Manea, medic primar psihiatru: „De un an de zile, trăim într-un iureș. Ne trezim în fiecare dimineață cu o nouă provocare, nu știm la ce ne putem aștepta. Intrăm într-o rutină zilnică, așteptând să primim informații care să nu se mai contrazică între ele. Cu ce ne ocupăm? Indiferent de pregătire, profesie, statut marital, dominantele, în general, le reprezintă familia, activitatea profesională și, în ultimul rând, poate și din cauza restricțiilor, viața socială. Ce fac oamenii în acest context? Aleargă să îndeplinească obligațiile, mănâncă pe fugă ce le pică în mână, te miri ce, dacă se poate fast-food (că are gust!). Stresul zilnic începe să-și spună cuvântul: apare insomnia, starea de tensiune, adesea oboseala, gândul că nu se mai pot achita de obligații și altele!

Nimic din exterior nu ne ajută. Oare așa să fie, sau putem apela la ajutoare? Din ce în ce mai des, se face vorbire despre o ramură veche, dar care nu a fost băgată în seamă mult timp: PSIHIATRIA NUTRIȚIONALĂ. Informațiile furnizate de această ramură a psihiatriei sunt de foarte mare ajutor în tratamentul (rezolvarea) tulburărilor psihice, asigurând elementele indispensabile structurii și funcționării creierului, ce trebuie să facă parte din alimentația noastră”.

Dr. Cristian Marinescu, medic primar psihiatru: „Este foarte important să privim omul ca pe un întreg, făcând parte dintr-un mediu social și biologic. Ca medici psihiatri, diagnosticăm tulburări psihice, recomandăm tratamente, dar trebuie, așa cum făcea în antichitate Hipocrate, să abordăm stilul de viață al pacienților. Corectarea, sau îmbunătățirea acestuia reprezintă o condiție esențială pentru ameliorarea afecțiunilor psihice. Aici, o să avem în vedere și alimentația, nutriția mentală și exercițiul fizic adaptat. Suplimentele alimentare sunt esențiale pentru asigurarea suportului nutritiv mintal și crearea condițiilor trofice cerebrale pentru ca o medicație psihotropă, cum ar fi un antidepresiv, anxiolitic, să aibă efectul așteptat. Lansarea acestui supliment alimentar, la nivel național, reprezintă o unealtă esențială în îmbunătățirea tratamentelor noastre”.

Gabriele Jannis, Director General Angelini România: „De-a lungul ultimilor 50 de ani, Angelini Pharma și-a câștigat recunoașterea internațională prin eforturile substanțiale depuse pentru îmbunătățirea managementului pacienților cu tulburări de sănătate mintală.

Angelini Pharma are o abordare integrată în ceea ce privește terapia acestor pacienți, oferindu-le atât soluții terapeutice inovatoare, adaptate nevoilor pacienților, cum ar fi trazodona, lurasidona și cenobamat, cât și produse de susținere a funcției cerebrale și menținere a sănătății mintale - Libretto.

Angajamentul Angelini Pharma în ceea ce privește sănătatea mintală continuă prin campanii educaționale, dezvoltarea de initiațive anti-stigmă la adresa afecțiunilor mintale și promovarea alternativelor terapeutice inovatoare care îmbunătățesc semnificativ viaţa pacienţilor cu depresie, schizofrenie și epilepsie.

Angelini Pharma este o companie farmaceutică internațională, parte a grupului privat italian Angelini. Produsele Angelini sunt prezente în peste 70 de țări prin intermediul alianțelor strategice, dezvoltate cu companii farmaceutice de top. Compania Angelini operează direct în 25 de țări și are peste 3000 de angajați”.

LIBRETTO este un supliment alimentar, care susține funcția cerebrală, oferă neuroprotecție, crește rezistența la stres, reduce oboseala și epuizarea, potențează efectele terapiei de bază (în cazul depresiei, anxietății, altor tulburări afective) și menține starea de bine.

Mai multe detalii despre LIBRETTO, precum și despre legătura strânsă între nutriție și sănătatea mintală găsiți pe www.libretto.ro.

LIBRETTO, Aliatul funcției cerebrale

Calea echilibrată pentru a trăi aventura fiecărei zile

Angelini

www.angelinipharma.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe