Newsflash
Știri

Linia Telefonul Copilului, accesibilă şi pentru minorii consumatori de droguri

de L. Budin - mai 11 2022
Linia Telefonul Copilului, accesibilă şi pentru minorii consumatori de droguri

Minorii care au întrebări legate de consumul de substanțe psihotrope sau au nevoie de sprijin vor fi îndrumaţi către specialiştii de la Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog.

Linia Telefonul Copilului a devenit accesibilă şi pentru minorii consumatori de droguri, după ce directorul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), Georgel-Cristian Ivan, a semnat un protocol de colaborare cu directorul executiv al Asociaţiei Telefonul Copilului, Cătălina Surcel, informează Agerpres.

copil-telefon

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), prin apelarea liniei Telefonul Copilului, minorii care au întrebări legate de consumul de substanţe psihotrope sau care au nevoie de sprijin de specialitate vor fi îndrumaţi direct către specialiştii din cadrul Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog din ţară.

Apelurile sunt gratuite şi anonime, astfel încât copiii să se simtă în siguranţă ca să acceseze linia respectivă.

Încheierea parteneriatului reprezintă doar primul pas în asistenţa şi consilierea copiilor care întâmpină diverse dificultăţi, iar entităţile semnatare ale acestui protocol de colaborare îşi exprimă convingerea că vor putea preveni expunerea la situaţii riscante şi vor contribui la formarea mentalităţii de a apela la ajutor specializat şi de a vorbi cu persoane competente despre problemele cu care se confruntă.

Din martie, ANA implementează proiectul naţional de prevenire „Safe Space”, care se adresează adolescenţilor consumatori activi de droguri sau care prezintă risc ridicat de consum. Demersul presupune activităţi de informare şi prevenire a consumului de droguri, consiliere în vederea renunţării la droguri, consiliere psihologică individuală şi/sau grupuri de suport cu aparţinătorii adolescenţilor, în vederea îmbunătăţirii relaţiei socio-afective intrafamiliale, se mai arată în comunicat. 

Tratament biologic compensat pentru copiii și adolescenții cu dermatită atopică

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe