Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Linie telefonică pentru informații despre pacienţii cu COVID, la SCJU Constanţa

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 17 decembrie 2020, ora 16:54

SCJU Constanţa vine în sprijinul persoanelor diagnosticate cu SARS-CoV-2 şi al aparţinătorilor, și pune la dispoziție o linie telefonică separată la care pot fi solicitate informaţii despre starea de sănătate a acestor pacienţi.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” (SCJU) Constanţa, această soluție va falicita comunicarea cu aparţinătorii, având în vedere faptul că timpul personalului medical este alocat în primul rând consultării şi tratării pacienţilor.

linie telefonica Constanta
Sursă imagine: Pixabay

„Începând din această săptămână SCJU Constanța vine în sprijinul pacienților diagnosticați cu SARS-CoV-2  și al aparținătorilor desemnați ai acestora, cu o linie telefonică separată la care pot fi solicitate informații despre starea generală  de sănătate a acestor pacienți”, se arată într-un comunicat al SCJU Constanţa.

Pacientul poate desemna o singură persoană căreia i se pot comunica datele cu privire la starea sa de sănătate.

Sursa citată precizează că aparținătorii desemnați de către pacienți pot cere informații la nr. 0736603824 zilnic, între orele 10:00-13:00.  

Solicitările vor fi centralizate și, ulterior, apartinătorii  vor fi contactați de către personalul abilitat și vor primi informații.

„Rugăm familiile pacienților internați să înțeleagă și să respecte această decizie. Linia 0736603824 este dedicată exclusiv aparținătorilor  desemnați ai pacienților diagnosticați cu COVID-19 iar preluarea apelurilor se face zilnic în intervalul orar 10:00-13:00”, transmite sursa citată.

Reprezentanții SCJU Constanţa au mai menţionat că pot fi oferite telefonic informaţii despre evoluţie, posibile transferuri în alte secţii, precum și despre momentul externării.

„Persoanele care nu sunt trecute în foaia de observație clinică generală nu vor primi informații despre starea pacientului decât în cazuri excepționale (ex. pacientul este în stare gravă și nu se cunosc persoanele de contact, etc). Conform Art. 10 (cap.II), Legea 46/2003, rudele și prietenii pacientului pot fi informați despre evoluția investigațiilor, diagnostic și tratament, cu acordul pacientului”, se arată în comunicat.

Etichete: linie telefonica SCJU Constanţa diagnosticati cu SARS-CoV-2 apartinatori

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.