Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Linii speciale de gardă pentru pacienții cu infarct, la Spitalul Județean Arad

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 25 septembrie 2020, ora 11:42

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad informează că, din această toamnă, la Arad se vor realiza intervenții de urgență pentru salvarea vieții pacienților care suferă de infarct miocardic.

În cadrul Secției de Cardiologie, respectiv a Laboratorului de Cardiologie intervențională, vor exista linii speciale de gardă în cadrul cărora se vor realiza intervenții de urgență pentru salvarea vieții pacienților care suferă de infarct miocardic.

spitalul arad
Sursă imagine: Iustin Cionca/Facebook

 

„Printr-un proiect transfrontalier, Consiliul județean Arad a câștigat 1 milion de euro pentru modernizarea secției Cardiologie. Investițiile masive în această secție au început odată cu preluarea Laboratorului de Cardiologie Intervențională, acolo unde dr. Cristian Dina a realizat până astăzi peste 850 de intervenții cardiologice pe arterele coronariene, respectiv angioplastii sau montare de stent”, a anunțat Iustin Cioncă, președintele Consiliului Județean Arad.

Acesta a mai precizat că intervențiile sunt gratuite pentru pacienți, în condițiile în care înainte de a fi preluat Laboratorul aceștia plăteau între 8000 și 15.000 de lei.

Susra citată informează că în ședința din luna august a Consiliului Județean Arad au fost alocați bani pentru cumpărarea unor angiografe performante periferice, care vor fi folosite pentru a scădea incidența amputărilor de membre cauzate de bolile cardiovasculare.

Și secția de Cardiologie a fost dotată cu un ecograf special, foarte rar în Romania, comparabil cu cele folosite în Germania, care diagnostichează într-o fază foarte incipientă bolile cardiace.

Etichete: infarct miocardic Cardiologie bolile cardiovasculare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.