Newsflash
Știri

Lipsa medicamentelor din ţările UE, pe agenda reuniunii EPSCO de la Bruxelles

de L. Budin - mar. 15 2023
Lipsa medicamentelor din ţările UE, pe agenda reuniunii EPSCO de la Bruxelles

Problema resurselor din Sănătate urmează să fie discutată săptămâna viitoare la București, la întâlnirea celor 53 state membre OMS Europa.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a participat, pe data de 14 martie la reuniunea Consiliului ministerial formal „Ocuparea Forţei de Muncă, Politică Socială, Sănătate şi Protecţia Consumatorilor” (EPSCO), care se desfășoară la Bruxelles, se arată într-un comunicat

medicamente-palma-pacient

Pe agenda miniștrilor Sănătății din spațiul european s-au aflat subiecte de interes, precum Strategia Uniunii Europene pentru Sănătate Globală, coordonarea și colaborarea post COVID-19, dar și lipsa medicamentelor cu care se confruntă țările Uniunii Europene.

Accesul la medicamente este una din componentele principale ale asigurării accesului la sănătate, iar limitările cu care s-au confruntat toate statele UE în ultima perioadă pentru anumite categorii de produse farmaceutice au avut drept cauză nu lipsa capacității de producție din Uniunea Europeană, ci lipsa de materii prime care în cea mai mare parte sunt procurate în continuare din China și India. România sprijină inițiativele care pot să asigure independența, din acest punct de vedere, statelor membre din UE și, de asemenea, sprijină colaborarea în vederea producerii substanțelor care stau la baza fabricării medicamentelor generice”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul a mai spus că emergența și re-emergența bolilor transmisibile, rezistența la antimicrobiene dar și alte probleme legate de bolile netransmisibile, de exemplu, cancerul, trebuie să fie corelate cu strategiile globale promovate de către Organizația Mondială a Sănătății. Toate acestea sunt posibile dacă sunt corelate cu rezolvarea problemei resurselor umane calificate în Sănătate.

Având în vedere faptul că atât Uniunea Europeană cât și regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății se confruntă cu probleme din acest punct de vedere, săptămâna viitoare va fi organizată la Bucuresti, reuniunea la nivel înalt pe această temă a celor 53 state membre ale OMS Europa, se mai arată în comunicat.

A fost lansat „Cercul studențesc de cardiologie și chirurgie cardiovasculară”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe