Newsflash
Știri

Listele de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID se deschid astăzi

de Dorina Novac, Florentina Ionescu - mar. 15 2021
Listele de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID se deschid astăzi

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că luni, 15 martie, începând cu ora 09:00, se deschid sucesiv listele de aşteptare, pe judeţe, pentru vaccinare.

update ora 13:19 

Platforma de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 este funcțională și permite înscrierea beneficiarilor, a anunțat grupul de comunicare al RoVaccinare.

În cursul zilei de 15 martie, până la ora 12:30, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 persoane la centrele în care mai existau locuri libere.

Totodată, până la ora 12:30 s-au deschis liste de așteptare pentru 30 județe pe care s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare.

Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare, anunță autoritățile.

„Recomandăm cetățenilor să ia în considerare orele prevăzute în programul postat pentru a verifica deschiderea centrelor de vaccinare și a listelor de așteptare aferente”, transmite CNCAV.

Update ora 9:00

Potrivit autorităților, pot exista perioade de mentenanţă în vederea optimizării aplicației. În aceste perioade este posibil ca aplicația să funcționeze cu întârzieri.

liste de asteptare

Listele de așteptare pe județe se vor deschide în conformitate cu următorul program:

  • 09:00-11:00 Centre de vaccinare din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna;

  • 11:00-13:00 Centre de vaccinare din județele Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova;

  • 13:00-15:00 Centre de vaccinare din județele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

deschidere liste de asteptare

De luni începe etapa a treia de vaccinare împotriva COVID-19, care se adresează populaţiei generale, dar doar în localitățile/municipiile cu rata de incidență cumulată de peste 4,5 la mia de locuitori.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe