Newsflash
Știri

Litoral: screening gratuit oferit de medici dermatologi și endocrinologi

de L. Budin - aug. 13 2021
Litoral: screening gratuit oferit de medici dermatologi și endocrinologi

Campania de prevenție „Asumă-ți să fii sănătos!” a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (UMFCD) oferă turiștilor de pe litoral consultații gratuite, în specialitățile endocrinologie și dermatologie.

Campania se va derula în perioada 16-20 august, se arată într-un comunicat. Va beneficia de voluntariatul medicilor rezidenți și specialiști, precum și de suportul coordonatorilor principali ai acestui eveniment: Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rector al UMFCD, Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, Prorector al UMFCD și Președinte al SRE, Dr. Alin Nicolescu, Secretar General SRD, Conf .Univ. Dr. Magda Constantin, precum și Ec. Cristina Ecaterina Schipor, Director Executiv al DSP Constanța.

dermatologie-litoral

Cinci zile de campanie

Pe parcursul celor cinci zile ale campaniei, toți cei care doresc să beneficieze gratuit de consultații dermatologice și endocrinologice vor putea apela la profesionalismul celor 24 de medici (rezidenți și specialiști) care vor fi prezenți în cele cinci puncte de lucru special amenajate (corturi spațioase ale MApN, pe care vor fi afișate bannere) în următoarele stațiuni: Costinești, Neptun, Saturn, Mangalia și Vama Veche.

La nivelul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, ne-am propus să ducem medicina de prevenție în cât mai multe programe și campanii sustenabile menite să-i protejeze pe cei din jurul nostru. În acest context ne-am îndreptat anul acesta, în premieră, Campania – Asumă-ți să fii sănătos! – către litoralul românesc”, a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rector al  UMFCD.

Repere în stațiuni

Consultațiile se vor face în perioada 16-20 august în intervalele orare 09.00 – 12.00 și 15.00 – 18.00.

Corturile vor fi amplasate lângă următoarele repere:

  • Baze salvare acvatică-salvamar și punct de prim ajutor –plajă Neptun
  • Baze salvare acvatică-salvamar și punct de prim ajutor – plajă Mangalia
  • Baze salvare acvatică-salvamar și punct de prim ajutor –plajă Vama Veche
  • Containere Smurd-ISU- plajă Costinești
  • Containere Smurd-ISU- plajă Saturn

Campania este realizată în parteneriat cu Societatea Română de Endocrinologie (SRE) și Societatea Română de Dermatologie (SRD), cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică din Constanța și al Ministerului Apărării Naționale.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe