Newsflash
Știri

LIVE(RO)2-SUD: peste 11.500 de persoane testate în două luni

de Dorina Novac - oct. 1 2021
LIVE(RO)2-SUD: peste 11.500 de persoane testate în două luni

În doar două luni, peste 11.500 de persoane din judeţele Argeș și Dolj s-au testat pentru depistarea hepatitelor virale B și C, prin Programul LIVE(RO)2-SUD.

România se află printre ţările europene cu cele mai mari rate de prevalenţă ale hepatitelor virale, ceea ce face necesară continuarea eforturilor de prevenţie, screening și tratament asumate în 2019 prin Planul Cadru Naţional de Control al Hepatitelor Virale. Majoritatea persoanelor infectate nu sunt identificate și, drept urmare, nu sunt diagnosticate și tratate. Din totalul de 11.637 de persoane testate prin Programul LIVE(RO)2-SUD, 316 persoane au fost depistate cu infecţie cu virusurile hepatitice B sau C. Rata de prevalenţă per total a fost de 2,72%, potrivit unui comunicat. Dintre acestea, 131 de persoane au fost depistate cu virus C și 185 de persoane cu virus B. Numărul femeilor care au ales să se testeze este semnificativ mai mare: 7.524, dintre care 218 au fost depistate cu o afecţiune hepatică virală, raportat la 4.113 bărbaţi, dintre care 98 au fost depistaţi cu virusul B sau C. Toate datele obţinute în programul de testare sunt introduse în primul Registru Naţional de Hepatite (Sistemul Electronic de Evidenţă a Screeningului).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe