Newsflash
Știri

Locuinţe pentru tinerii specialiști din domeniul sănătăţii în Curtea de Argeș

de Dorina Novac - mai 10 2022
Locuinţe pentru tinerii specialiști din domeniul sănătăţii în Curtea de Argeș

Agenția Națională pentru Locuințe a recepționat, luni, în municipiul Curtea de Argeș, 12 locuinţe destinate închirierii, pentru tinerii specialiști din domeniul sănătăţii.

Locuințele (4 garsoniere, 4 apartamente cu 2 camere și 4 apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Cuza Vodă nr. 6-8, pe un regim de înălţime P+3E (parter+3 etaje), valoarea obiectivului de investiție fiind de 3.164.816,26 lei (inclusiv TVA), se arată într-un comunicat al MDLPA.

locuinte medici

Citește și: Medicul care promovează sănătatea corect argumentată

Până în prezent, în județul Argeș, Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) – instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) –, a finalizat, în cadrul programului de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, 389 de unități locative în localitățile:

  • Curtea de Argeș (150 de unități locative);
  • Câmpulung Muşcel (78 de unități locative);
  • Piteşti (81 de unități locative);
  • Topoloveni (80 de unități locative).

„Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii”, se mai arată în comunicat.

În cadrul programului se construiesc și locuințe pentru medicii rezidenți, venind astfel în sprijinul tinerilor specialiști din domeniul sănătății, ale căror venituri nu le permit accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuințe în condițiile pieței.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe