Newsflash
Știri

Locul universităților din România

de Dr. Cristian TEODORESCU - oct. 30 2015
Locul universităților din România
Nicio universitate de medicină și farmacie din România nu se află în primele 150 de instituții de învățământ superior din Europa în curs de dezvoltare și Asia Centrală (EECA). A doua ediție a clasamentului universităților din EECA pentru anul 2015–2016 a fost lansată pe 21 octombrie, la Istanbul. Universitățile rusești de stat din Moscova și Novosibirsk ocupă primele poziții, fiind urmate de Universitatea Carolina din Praga.
Șapte universități generaliste românești se află anul acesta în primele 150, cea mai bine cotată fiind Universitatea din București (locul 36), care ocupă chiar locul 23 la capitolul reputație academică. Celelalte instituții de învățământ superior din România aflate în top sunt „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca (locul 41), „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași (51), Universitatea de Vest din Timișoara (58), Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iași (62), Universitatea Politehnică din București (în intervalul 101–110) și Universitatea din Craiova (în intervalul 131–140). Universitatea Politehnică din București ocupă prima poziție în ceea ce privește numărul de lucrări publicate, iar Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iași se află pe poziția a doua în funcție de numărul membrilor facultății cu doctorat, urmată de Universitatea din Craiova pe locul patru și de Universitatea de Vest din Timișoara pe locul opt.
Dacă anul trecut, clasamentul avea 100 de poziții, varianta actuală extinde numărul universităților incluse la 150.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe