Newsflash
Știri

Mai mult de jumătate dintre refugiații care au ajuns la SJU Suceava sunt copii

de Florentina Ionescu - mar. 8 2022
Mai mult de jumătate dintre refugiații care au ajuns la SJU Suceava sunt copii

La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava au ajuns recent 85 de refugiați, iar mai mult de jumătate dintre aceștia sunt copii.

De la începutul conflictului armat în ţara vecină, 85 de persoane refugiate din Ucraina, dintre care 47 sunt copii, au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, acuzând diverse probleme medicale, scrie AGERPRES

proiect scoala in spital
Foto: arhivă

În ultimele trei zile, în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la SJU au fost consultaţi 41 de pacienţi refugiaţi de război, dintre care 16 copii. Din totalul pacienţilor evaluaţi de medici în UPU, cinci au fost internați, dintre care patru copii, potrivit purtătorului de cuvânt al ISJU Suceava, dr. Dan Teodorovici.

Totodată, sursa citată arată că la SJU Suceava se efectuează şedinţe de chimioterapie pacienţilor care ajung din Ucraina în această perioadă, fiind introduşi în Programul Național de Oncologie.

Şi pacienţii refugiaţi infectaţi cu HIV se pot adresa Ambulatoriului de Boli Infecţioase din cadrul SJU Suceava, pentru evaluare şi tratament sau pot apela numărul 0737.411.119, în intervalul orar 8:00 - 15:00, pentru informaţii suplimentare.

„Asigurăm cetăţenii veniţi din zona de conflict că vor beneficia de toate îngrijirile medicale de care vor avea nevoie în cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor, precum şi în cadrul tuturor secţiilor spitalului, din partea tuturor specialităţilor medicale sau chirurgicale care se pot asigura la nivelul spitalului judeţean şi, la nevoie, dirijarea cazurilor grave care ne depăşesc competenţele sau dotările spre alte centre, conform legislaţiei în vigoare”, a declarat dr. Dan Teodorovici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe