Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mai multe cazuri de diabet şi HTA

Viața Medicală
Dr. Sorina VASILE miercuri, 23 mai 2012
     Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din ultima perioadă arată că a crescut numărul de cazuri de diabet şi hipertensiune arterială (conform OMS, HTA înseamnă creşterea tensiunii sistolice peste 140 mm Hg sau a celei diastolice peste 90 mm Hg). Astfel, unul din trei adulţi din toată lumea are hipertensiune arterială, iar unul din zece suferă de diabet.
     „Aceste date arată cât de dramatic a crescut în ultima vreme incidenţa acestor afecţiuni care măreşte riscul dezvoltării de boli cardiace, în special în ţările sărace şi în curs de dezvoltare“, a declarat dr. Margaret Chan, directorul general OMS.
      Rapoartele publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii sunt cele mai amănunţite studii existente. Ele adună informaţii din 194 de ţări şi analizează diferiţi parametri, precum rata mortalităţii, speranţa de viaţă sau diferite comportamente care pot afecta starea de sănătate.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.