Newsflash
Știri

Mai multe cazuri de diabet şi HTA

de Dr. Sorina VASILE - mai 23 2012
Mai multe cazuri de diabet şi HTA
     Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din ultima perioadă arată că a crescut numărul de cazuri de diabet şi hipertensiune arterială (conform OMS, HTA înseamnă creşterea tensiunii sistolice peste 140 mm Hg sau a celei diastolice peste 90 mm Hg). Astfel, unul din trei adulţi din toată lumea are hipertensiune arterială, iar unul din zece suferă de diabet.
     „Aceste date arată cât de dramatic a crescut în ultima vreme incidenţa acestor afecţiuni care măreşte riscul dezvoltării de boli cardiace, în special în ţările sărace şi în curs de dezvoltare“, a declarat dr. Margaret Chan, directorul general OMS.
      Rapoartele publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii sunt cele mai amănunţite studii existente. Ele adună informaţii din 194 de ţări şi analizează diferiţi parametri, precum rata mortalităţii, speranţa de viaţă sau diferite comportamente care pot afecta starea de sănătate.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe