Newsflash
Știri

Mai multe paturi pentru pacienții cu COVID-19 la Arad

de Florentina Ionescu - iul. 13 2022
Mai multe paturi pentru pacienții cu COVID-19 la Arad

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au solicitat DSP Arad suplimentarea numărului de paturi destinate pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Vineri, 8 iulie a.c., 32 de pacienți fuseseră confirmați cu virusul SARS CoV-2 – dintre care trei copii. Toți aceștia au fost internați în acea zi în secțiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. 

scju arad paturi suplimentare

Astfel, în contextul creșterii numărului de pacienți pozitivi, conducerea unității medicale a solicitat Direcției de Sănătate Publică Arad aviz epidemiologic pentru suplimentarea numărului de paturi destinate pacienților diagnosticați cu COVID-19, se arată pe pagina oficială a SCJU Arad.

„Până acum pacienții infectați cu virusul SARS CoV-2 au fost internați în Secția Clinică Boli Infecțioase Adulți, de la parterul clădirii din strada Stephan Ludwig Roth, unde sunt alocate 19 paturi. De la sfârșitul valului cinci am păstrat și în secțiile non-COVID-19 saloane, cu circuite separate, destinate – la nevoie - pacienților pozitivi.”, a declarat dr. Cătălin Hreniuc, directorul medical al SCJU Arad.

Acesta a mai spus că în 8 iulie a cerut avizul DSP pentru deschiderea unui tronson de la etajul clădirii din strada Stephan Ludwig Roth, cu încă zece paturi pentru pacienții pozitivi.

„În cazul în care, în acest sfârșit de săptămână (n.red. - săptămâna trecută), numărul pacienților pozitivi va depăși numărul de paturi alocate, avem posibilitatea să extindem zona Covid-19, în cadrul aceluiași etaj. Compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă Covid-19 rămâne funcțional cu 12 paturi, patru dintre ele fiind deja ocupate. În cadrul Compartimentului Boli Infecțioase Copii, unde astăzi (8 iulie - n.red.) sunt internați trei pacienți cu SARS CoV-2, avem un total de zece paturi pentru această patologie”, a completat dr. Cătălin Hreniuc, directorul medical al SCJU Arad.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe