Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mai multe spitale pentru tratatea urgenţelor cardiovasculare

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 6 august 2021

Ministrul Sănătăţii a emis un Ordin care aduce modificări regulamentelor pentru tratamentul intervenţional al pacienţilor cu infarct miocardic acut și pentru tratamentul urgenţelor de chirurgie vasculară și urgenţelor de chirurgie cardiovasculară în București.

În urma acestuia crește numărul unităţilor sanitare care vor gestiona acești pacienţi.

infarct urgenta

        Potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial, urgenţele de chirurgie vasculară în municipiul București vor fi realizate la nivelul următoarelor spitale: Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardio vasculare „Prof. dr. C.C. Iliescu”, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, Spitalul Clinic de Urgenţă București, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan”, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” și Spitalul Universitar de Urgenţă București (SUUB).

        O altă modificare arată că tratamentul urgenţelor de chirurgie vasculară va fi asigurat în regim de gardă, respectând un anumit grafic. Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C.C. Iliescu” București asigură aceste urgenţe în zilele de miercuri și vineri, SUUB în ziua de sâmbătă, iar Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” București în ziua de luni.

        Totodată, repartiţia gărzilor pentru tratamentul urgenţelor de chirurgie vasculară și a celor de chirurgie cardiovasculară în municipiul București se va efectua atât în spitalele dedicate, cât și în cele de rezervă. Astfel, pentru urgenţele în chirurgie vasculară, spitalele dedicate sunt: Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” (luni), Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” (marţi), Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C.C. Iliescu” (miercuri), Spitalul Clinic de Urgenţă București (joi), Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C.C. Iliescu” (vineri), Spitalul Universitar de Urgenţă București (sâmbătă), Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (duminică).

        Pentru urgenţele în chirurgie cardiovasculară, spitalele dedicate sunt: Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C.C. Iliescu” (luni, joi, vineri, sâmbătă, duminică), Spitalul Clinic de Urgenţă București (marţi), Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” București (miercuri).

Etichete: urgente cardiovasculare vasculare spitale Ordin

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.