Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mai mulți bani pentru Programul național de vaccinare

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 16 august 2021, ora 10:35

Bugetul pentru Programul național de vaccinare derulat de Ministerul Sănătății (MS) ar putea fi suplimentat cu 10 milioane de lei.

Un proiect de Hotărâre a Guvernului (HG) se află în dezbatere publică, în secțiunea Transparență decizională, pe site-ul Ministerului Sănătății, până la 1 septembrie 2021.

program national vaccinare buget

Proiectul de act normativ se referă la suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, cu suma de 10 milioane de lei. Aceasta este destinată Programului național de vaccinare derulat de MS, pentru asigurarea continuității derulării activităților de vaccinare a copiilor eligibili conform Calendarului național de vaccinare, se arată în nota de fundamentare. 

Inițiatorii proiectului de act normativ oferă, de asemenea, în nota de fundamentare informații despre situația actuală din țara noastră. Astfel, din bugetul Programului național de vaccinare se asigură fondurile pentru achiziționarea vaccinurilor necesare pentru prevenirea bolilor cu impact major asupra stării de sănătate a copiilor, respectiv pentru prevenirea îmbolnăvirilor de tuberculoză, difterie, tetanos, poliomielită, rujeolă sau pneumonia determinată de Streptococcus pneumoniae

propunere stire actualitate

Important 

Din suma alocată suplimentar, MS va asigura continuitatea activităților de vaccinare vaccinarea copiilor eligibili conform Calendarului național de vaccinare.

Observațiile și propunerile privind acest proiect de act normativ pot fi trimise pe adresa propuneri@ms.ro.

Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels

Etichete: program national de vaccinare transparenta decizionala ministerul sanatatii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.