Newsflash
Știri

Mai mulți bani pentru Programul național de vaccinare

de Florentina Ionescu - aug. 16 2021
Mai mulți bani pentru Programul național de vaccinare

Bugetul pentru Programul național de vaccinare derulat de Ministerul Sănătății (MS) ar putea fi suplimentat cu 10 milioane de lei.

Un proiect de Hotărâre a Guvernului (HG) se află în dezbatere publică, în secțiunea Transparență decizională, pe site-ul Ministerului Sănătății, până la 1 septembrie 2021.

program national vaccinare buget

Proiectul de act normativ se referă la suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, cu suma de 10 milioane de lei. Aceasta este destinată Programului național de vaccinare derulat de MS, pentru asigurarea continuității derulării activităților de vaccinare a copiilor eligibili conform Calendarului național de vaccinare, se arată în nota de fundamentare. 

Inițiatorii proiectului de act normativ oferă, de asemenea, în nota de fundamentare informații despre situația actuală din țara noastră. Astfel, din bugetul Programului național de vaccinare se asigură fondurile pentru achiziționarea vaccinurilor necesare pentru prevenirea bolilor cu impact major asupra stării de sănătate a copiilor, respectiv pentru prevenirea îmbolnăvirilor de tuberculoză, difterie, tetanos, poliomielită, rujeolă sau pneumonia determinată de Streptococcus pneumoniae

propunere stire actualitate

Important 

Din suma alocată suplimentar, MS va asigura continuitatea activităților de vaccinare vaccinarea copiilor eligibili conform Calendarului național de vaccinare.

Observațiile și propunerile privind acest proiect de act normativ pot fi trimise pe adresa propuneri@ms.ro.


Notă autor:

Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe