Newsflash
Știri

Mai mulți copii cu boala Duchenne s-au întâlnit, ieri, cu Majestatea Sa Margareta

de Florentina Ionescu - sept. 8 2021
Mai mulți copii cu boala Duchenne s-au întâlnit, ieri, cu Majestatea Sa Margareta

La Palatul Elisabeta a avut loc ieri, 7 septembrie, un eveniment dedicat cunoașterii și înțelegerii de către societate a distrofiei musculare Duchenne, una dintre maladiile rare care afectează în special copiii.

Majestatea Sa Margareta, care a acordat Înaltul Patronaj Alianței Naționale pentru Boli Rare, și Principele Radu au primit ieri mai mulți copii români atinși de boala Duchenne, alături de părinții lor, de medici și terapeuți, de reprezentanți ai unor companii și organizații care se ocupă de tratamentul lor. 

Vă recomandăm și: De Ziua Mondială a Bolii Duchenne, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roșu 

Seara a fost organizată cu sprijinul Asociației DMD (Duchenne Muscular Dystrophy) din România, reprezentată de directorul ei, Adrian Croitoru. 

principesa margareta boala duchenne
Foto: Daniel Angelescu ©Casa Majestății Sale Custodele Coroanei

De Ziua Mondială a conștientizării asupra bolii Duchenne (World Duchenne Awareness Day, marcată anual la 7 septembrie), asociația românească vizitează diverse instituții publice, înalță spre cer baloane roșii, ca un semn al speranței și al împlinirii dorințelor fiecărui pacient, și seara iluminează în roșu clădiri semnificative ale Bucureștiului, se arată într-un comunicat al Familiei Regale a României.

Majestatea Sa și Principele Radu au stat de vorbă cu copiii cu boala Duchenne și cu părinții lor, au ascultat un frumos recital de harpă și vioară și au înălțat, din grădina palatului, baloane roșii spre cer, alături de invitați. De asemenea, Majestatea Sa a invitat copiii și părinții să viziteze Castelul Săvârșin și parcul, în cursul anului viitor, primăvara sau vara.

Invitații au mers apoi la Muzeul Satului, pe care l-au vizitat înainte de a începe seria iluminării în roșu a Palatului Cotroceni, a Palatului Victoria, a Palatului Elisabeta și a fântânilor arteziene de la Piața Unirii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe