Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mai mulți copii cu boala Duchenne s-au întâlnit, ieri, cu Majestatea Sa Margareta

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 8 septembrie 2021, ora 11:12

La Palatul Elisabeta a avut loc ieri, 7 septembrie, un eveniment dedicat cunoașterii și înțelegerii de către societate a distrofiei musculare Duchenne, una dintre maladiile rare care afectează în special copiii.

Majestatea Sa Margareta, care a acordat Înaltul Patronaj Alianței Naționale pentru Boli Rare, și Principele Radu au primit ieri mai mulți copii români atinși de boala Duchenne, alături de părinții lor, de medici și terapeuți, de reprezentanți ai unor companii și organizații care se ocupă de tratamentul lor. 

Vă recomandăm și: De Ziua Mondială a Bolii Duchenne, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roșu 

Seara a fost organizată cu sprijinul Asociației DMD (Duchenne Muscular Dystrophy) din România, reprezentată de directorul ei, Adrian Croitoru. 

principesa margareta boala duchenne
Foto: Daniel Angelescu ©Casa Majestății Sale Custodele Coroanei

De Ziua Mondială a conștientizării asupra bolii Duchenne (World Duchenne Awareness Day, marcată anual la 7 septembrie), asociația românească vizitează diverse instituții publice, înalță spre cer baloane roșii, ca un semn al speranței și al împlinirii dorințelor fiecărui pacient, și seara iluminează în roșu clădiri semnificative ale Bucureștiului, se arată într-un comunicat al Familiei Regale a României.

Majestatea Sa și Principele Radu au stat de vorbă cu copiii cu boala Duchenne și cu părinții lor, au ascultat un frumos recital de harpă și vioară și au înălțat, din grădina palatului, baloane roșii spre cer, alături de invitați. De asemenea, Majestatea Sa a invitat copiii și părinții să viziteze Castelul Săvârșin și parcul, în cursul anului viitor, primăvara sau vara.

Invitații au mers apoi la Muzeul Satului, pe care l-au vizitat înainte de a începe seria iluminării în roșu a Palatului Cotroceni, a Palatului Victoria, a Palatului Elisabeta și a fântânilor arteziene de la Piața Unirii.

Etichete: boala Duchenne ziua mondiala a bolii Duchenne Duchenne Majestatea Sa Margareta familia regala a romaniei

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.