Newsflash
Știri

Mamografia - varianta îmbunătățită

de Dr. Alina SIMACHE - iun. 3 2019
Mamografia - varianta îmbunătățită

Majoritatea femeilor evită efectuarea mamografiilor periodice în principal din cauza disconfortului creat. Investigația necesită comprimarea sânului, realizată de un tehnician, pentru a putea capta imaginile la calitate înaltă.

Majoritatea femeilor evită efectuarea mamografiilor periodice în principal din cauza disconfortului creat. Investigația necesită comprimarea sânului, realizată de un tehnician, pentru a putea capta imaginile la calitate înaltă. Un studiu recent publicat în JAMA Internal Medicine sugerează că pacientele ar putea controla singure nivelul de compresie al sânului pentru a îmbunătăți tolerabilitatea metodei de screening.

Principalul autor al studiului, dr. Philippe Henrot de la Institut de Cancérologie de Lorraine Alexis Vautrin, Vandoeuvre-les-Nancy, susține că această variantă, care necesită o mai mare complianță din partea pacientei, nu pare să afecteze calitatea imaginilor. Din contră, dorind să execute manevra corect, s-a constatat că pacientele au tendința să comprime sânul mai mult comparativ cu radiologii, păstrând același grad de confort. Studiul nu a evaluat perioada de timp necesară pacientei pentru efectuarea manevrei, comparativ cu tehnicianul, existând posibilitatea existenței anumitor constrângeri legate de timp. Totuși, primele rezultate sunt promițătoare, metoda care oferă posibilitatea pacientei să controleze comprimarea propriului sân, fiind desigur mult mai bine tolerată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe