Newsflash
Știri

Mamografii și ecografii mamare gratuite la Complexul Multifuncțional Caraiman

de L. Budin - oct. 17 2022
Mamografii și ecografii mamare gratuite la Complexul Multifuncțional Caraiman

Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, asigură gratuit, timp de o lună, servicii complete de investigații, consult și consiliere pentru prevenirea cazurilor de cancer la sân.

În perioada 17 octombrie-17 noiembrie 2022, toate femeile cu vârsta cuprinsă între 20 și 69 ani, cu domiciliul în Sectorul 1, au acces gratuit la serviciile de mamografie și ecografie mamară oferite de Complexul Multifuncțional Caraiman (Str. Caraiman nr. 33A). Centrul medical aflat în administrarea Primăriei Sectorului 1 dispune de un mamograf de ultimă generație care efectuează mamografii 3D cu tomosinteză, se arată într-un comunicat.

campanie_cancer_san

Pentru doamnele cu vârsta cuprinsă între 20 și 50 ani se recomandă efectuarea inițial a unei ecografii mamare, iar dacă este cazul, la indicația medicului specialist, se poate efectua o mamografie pentru a clarifica anumite aspecte relevate de ecografia mamară”, se arată în document.

După eliberarea rezultatelor de la ecografia mamară și/sau a mamografiei, femeile vor beneficia de servicii de consiliere și consult senologic prin cabinetul de obstetrică – ginecologie.

Mamografiile se efectuează în zilele de marți, miercuri și joi, între orele 09.00 – 13.00. Ecografiile mamare se efectuează în zilele de luni orele 09.00 – 13.00, 15.00 – 18.30 și joi orele 15.00 – 18.00. Consilierea și consultul senologic la cabinetul de obstetrică – ginecologie, în zilele de marți, miercuri și joi, între orele 09.00 – 15.00.

România este pe ultimul loc în UE la testarea pentru cancerul la sân. Rata de incidență a cancerului de sân depășeste cu mult rata celorlalte tipuri de cancer, în toate țările, indiferent de nivelul de dezvoltare al acestora.

Octombrie este luna de conștientizare a ceea ce reprezintă cancerul de sân. Campania își propune să crească atenția și gradul de conștientizare privind depistarea precoce, tratamentul, dar și prevenirea acestei boli deosebit de grave, se arată în comunicat.

În paralel, tot prin Complexul Multifuncțional Caraiman, se desfășoară o campanie gratuită de screening pentru cancerul de col uterin destinată femeilor cu domiciliul în Sectorul 1, cu vârsta cuprinsă între 25 și 65 ani. Pentru aceste investigații nu este nevoie de biletul de trimitere de la medicul de familie.

FDA a autorizat un medicament împotriva insuficienţei cardiace

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe