Newsflash
Știri

Managementul Spitalului „Pius Brînzeu” din Timișoara, la bilanț

de Florentina Ionescu - dec. 20 2022
Managementul Spitalului „Pius Brînzeu” din Timișoara, la bilanț

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara are aparatură nouă în valoare de peste 30 milioane de lei.

În timpul celor zece luni de mandat, în perioada martie-decembrie 2022, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara (SCJUT) Șef Lucrări Med. Dr. Sorin Barac a reușit să achiziționeze echipamente medicale pentru spital, investind sumele repartizate de Ministerul Sănătății în proporție de peste 90%, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Citiți și despre SCJU Galați: al doilea accelerator liniar de particule a fost pus în funcţiune 

pacient varstnic izolat trist internat spital
Foto: arhivă

 

Activitatea medicală a SCJUT a fost încetinită în perioada pandemiei de COVID-19, dar obiectivele principale manageriale au vizat reluarea activității și identificarea problemelor medicilor, astfel că cea mai mare sumă, 16.205.000 de lei, a fost alocată secțiilor chirurgicale, respectiv blocurilor operatorii, pentru sisteme de transfer pacienți, mese de operații, instrumentar pentru Chirugia generală și pentru Ortopedie, lămpi scialitice, aparate de radiologie mobilă în secțiile de Ortopedie, Chirurgie vasculară și Urologie. Două aparate de acest fel au braț robotizat.

Aparat de anestezie cu monitor inclus RMN compatibil

În secția Anestezie Terapie Intensivă au fost investiți 5.888.000 de lei pentru  aparat de anestezie cu monitor inclus RMN compatibil, monitoare de transport și aparatură specifică pentru pacienții aflați în stare critică, iar Laboratorul clinic al Spitalului „Pius Brînzeu” a primit investiții  în valoare de 9.042.000 de lei pentru o linie nouă automată necesară investigațiilor și pentru reconfigurarea tehnică a aparaturii existente.

Serviciul de call-center realizat pentru pacienții care accesează serviciile medicale în Ambulatoriul spitalului, inclusiv posibilitatea programării la consultații și de pe smartphone, a fost primul pas spre investiția pentru digitalizarea blocurilor operatorii din clădirea principală a spitalului, Casa Austria, Ortopedie și ATI.

„Anul 2022 este anul în care activitatea medicală din spital s-a repliat după anii pandemici, corpul medical a preluat patologia specifică unui spital cu toate specialitățile incluse, iar pacienții din Timiș și din județele limitrofe au accesat și serviciile medicale din Ambulatoriu, în condițiile în care tot mai mulți medici au extins aici programul de consultații”, au transmis astăzi reprezentanții SCJUT.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe