Newsflash
Știri

Managerii spitalelor Elias și Universitar: personalul medical nu intră în șomaj tehnic

de Florentina Ionescu - mar. 20 2020
Managerii spitalelor Elias și Universitar: personalul medical nu intră în șomaj tehnic

Ieri a apărut în presă un articol care anunța că două spitale din Capitală pregătesc șomaj tehnic: Spitalul Universitar de Urgență Elias și Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB).

Grupul de Comunicare Strategică a dat un comunicat pentru a dezminți informațiile apărute în acel articol despre cele două instituții medicale. În acest document, reprezentanții celor două spitale au făcut câteva precizări.

spitalul universitar bucuresti suub
Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB)

 

Managerul Spitalului de Urgență București, Adriana Elena Nica, a transmis că informațiile prezentate în respectivul articol sunt false și că nu a primit vreo solicitare din partea publicației în cauză sau a autorului acestui material să confirme sau să infirme informațiile prezentate.

Adriana Elena Nica a explicat că joi, 19 martie, a avut loc o ședință cu șefii de secție și asistentele șefe ale SUUB. În această ședință s-a discutat organizarea activității pe echipe distincte de lucru, pentru a proteja personalul medical, „nicidecum «pentru a trimite o parte din personal în șomaj tehnic», așa cum în mod fals este prezentat în articol”.

„Un astfel de articol are ca scop inducerea unei stări de neîncredere în personalul medical și în activitatea medicală din cadrul Spitalului de Urgență București, dar și în autoritățile statului”, a subliniat Adriana Elena Nica, managerul SUUB.

Totodată, managerul Spitalului Elias, Mugur Ardelean, a subliniat că informațiile prezentate în respectivul articol sunt false și că nu a fost solicitat de autorul materialului să confirme sau să infirme informațiile publicate.

Mugur Ardelean a explicat că nu s-a pus problema intrării personalului în concediu sau în șomaj tehnic, întreg personalul spitalului fiind la dispoziție. Tot el spune că din punctul de vedere al programului de lucru, a fost operată o decalare în acord cu recomandările primite de la autorități.


Notă autor:

Sursa foto: www.facebook.com/universitarurgenta

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe