Newsflash
Știri

Managerul Spitalului Municipal Câmpulung a fost demis

de Florentina Ionescu - feb. 23 2023
Managerul Spitalului Municipal Câmpulung a fost demis

Primarul oraşului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a scris pe o rețea socială ieri că l-a demis pe managerul Spitalului Municipal Câmpulung.

În calitate de primar al municipiului Câmpulung, Elena Lasconi a scris că atunci când vine vorba despre sănătate, despre ceva ce aduce atingere sănătății locuitorilor acestui oraș, are toleranță zero.

„În ultimele luni am primit o mulțime de sesizări din partea a sute de câmpulungeni. Am primit adrese, mesaje prin care vă arătați supărarea, nemulțumirea vis a vis de felul în care sunteți tratați în spitalul Municipal Câmpulung. Știu nemulțumirile dumneavoastră referitoare la faptul că sunteți trimiși la Pitești cu copiii bolnavi pentru că la Câmpulung nu avem un medic pediatru. Sunt și eu nemulțumită”, a mărturisit primarul Elena Lasconi pe pagina sa oficială de Facebook.

Elena Lasconi primar a demis interimar spital

Aceasta a amintit că spitalul municipal este condus de un manager și că este datoria și obligația lui, prin contract de management, să organizeze întreaga activitate medicală din spital astfel încât fiecare dintre locuitorii acestui oraș să fie tratați cu respect, cu grijă, cu empatie și cu servicii medicale la standarde europene. 

Citiți și: Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secţie de sterilizare 

De asemenea, spune ea, este obligația managerului să asigure întregului personal medical condiții de siguranță la locul de muncă, să fie tratați cu demnitate și respect.

„În ultimele luni am primit din partea Consiliului de Administrație al Spitalului mai multe sesizări. În repetate rânduri i-am cerut explicații managerului pentru fiecare aspect sesizat. Nicolae Alexe a eludat adevărul și legea. În această dimineață (n.red. - ieri) am primit raportul Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal, organul avizat și competent, prin care mi se propunea demiterea lui Nicolae Alexe. Nicolae Alexe a încalcat în mod repetat legea, contractul de management si atribuții specifice activitatii medicale. De la distribuirea unor măști în spital, despre care câteva cadre medicale au sesizat că aveau miros de mucegai, punând în pericol sănătatea medicilor și asistenților până la o achiziție directă făcută fără avizul obligatoriu al  Consiliului de Administrație. De la încălcarea contractului de management referitoare la obligațiile ce îi revin față de Primar pentru bunul mers al actului medical până la închiderea unor secții din spital după bunul plac fără a obține în prealabil aprobările de la DSP Argeș, CAS Argeș și Ambulanță. În tot acest timp, Nicolae Alexe a avut un comportament lipsit de respect, abuziv, neetic, opresiv si denigrator față de angajați. Asta a dus la demisia unor membri din Comitetul Director. Am fost sesizată de către angajați în acest sens și am direcționat aspectele sesizate și Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Acestea sunt faptele. Acestea sunt constatările. Nu pot să închid ochii”, a adăugat Elena Lasconi în postarea publicată ieri.

Concluzia primarului a fost simplă, spune aceasta: începând de ieri l-a demis pe Nicolae Alexe din funcția de manager al Spitalului Municipal Câmpulung. 

Începând de astăzi, a precizat primarul, până la organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager, manager interimar va fi Petrina Florea.

„Este un moment greu pentru că în maximum o lună trebuie să finalizăm documentele pentru acreditarea spitalului, avem nevoie de medici, de un climat pozitiv în spital și am încredere că doamna Florea va asigura stabilitatea de care avem nevoie. Subliniez faptul că, voi sesiza toate instituțiile statului despre neregulile de la spitalul nostru. O să încep cu Corpul de Control al Prim Ministrului, dar nu mă opresc aici. (...) Vor fi multe anchete și voi reveni cu amănunte atunci când e cazul”, a conchis Elena Lasconi.

Postarea inițială: 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe