Newsflash
Știri

Manifestarea „Primăvara Dermatologică Ieşeană” se reia în format fizic

de L. Budin - apr. 18 2022
Manifestarea „Primăvara Dermatologică Ieşeană” se reia în format fizic

Manifestarea științifică națională cu participare internațională are loc în perioada 3-7 mai, la Hotel Internațional din Iași. Va avea șapte președinți de onoare, personalități ale lumii medicale.

De unsprezece ani, Primăvara Dermatologică Ieşeană (PDI), o manifestarea ştiinţifică naţională cu participare internaţională, reuneşte specialişti de renume, medici, rezidenţi, farmaciști, asistenți medicali şi studenţi care doresc să afle ultimele noutăţi în domeniu, se arată într-un comunicat.

comunicat_PDI

Iniţiativa aparţine prof. univ. dr. Daciana Brănişteanu, de la Facultatea de Medicină a Universității de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, șeful Clinicii de  Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic CF. 

Conferința este organizată de Asociaţia Dermatologilor din Moldova (ADEM), sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, a Societății Române de Dermatologie, a Societății de Medici și Naturaliști, a Colegiului Medicilor și Farmaciștilor și a Spitalului Clinic CF.

Ediția din acest an va avea șapte președinți de onoare, personalități ale lumii medicale: prof. dr. Viorel Scripcariu - rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, prof. dr. Lăcrămioara Ionela Şerban - decanul Facultății de Medicină din cadrul UMF Iași, acad. prof. dr. Călin Giurcăneanu - președintele Societății Române de Dermatologie, prof. dr. Demetrios Spandidos - profesor emerit al Universității din Creta (un reputat virusolog și cercetător în domeniul oncologiei, fondatorul prestigioasei rețele editoriale Spandidos Publications, care reunește 12 reviste de impact internațional), prof. dr. Torello Lotti -  Universitatea „Guglielmo Marconi” și președinte al World Health Academy Italia, prof. dr. Niazi Khusrow -  Universitatea Emory, SUA, membru al Consiliului American de Cardiologie, precum și prof. dr. Dominik Heim - Universitatea din Basel, fost președinte al European Venous Forum, membru de onoare al Societății Elvețiene de Chirurgie, al Societății Elvețiene de Chirurgie Generală și Traumatologie, al Societății Europene pentru Traumatologie și Chirurgie de Urgență. Vicepreședinți sunt prof. dr. Diana Deleanu (Cluj-Napoca), prof. dr. Monica Hăncianu (Iași), prof. dr. Luminița Smaranda Iancu (Iaşi), cercet. șt. gr. I dr. Vasile Benea (Bucureşti), conf. dr. Daniel Boda (Bucureşti), conf. dr. Daniel Constantin Brănişteanu (Iaşi), șef lucrări dr. Mihai Glod (Iași), dr. Alin Nicolescu (Bucureşti), dr. Daniel Costache (Bucureşti) și dr. Dana Mihaela Jianu (Bucureşti).

În sălile de conferință vor susține prelegeri 14 lectori internaționali din opt țări, alături de peste 100 de lectori sosiți de la toate centrele universitare din țară.

La Primăvara Dermatologică Ieşeană, Comitetul ştiinţific invită lectori care au deja confirmată probitatea profesională, au calităţi oratorice exceptionale şi au o experienţă largă în a susţine prelegeri medicale. Nu este vorba doar despre simple  lucrări științifice. PDI este o școală de dermatologie în care învățăm cu toții”, a spus prof. univ. dr. Daciana Brănișteanu.

Alături de prelegeri și cursuri, organizatorii au conturat șapte ateliere de lucru, în care se va concentra experiența practicienilor care au confirmat prezența la PDI. Va avea loc concursul de e-postere pentru studenți și rezidenți, o tradiție întreruptă în pandemie și care va fi reluată. Toate lucrările se vor regăsi într-o nouă ediție a volumului „Dermatologia la interfața cu alte specialități”.

Ca și la edițiile anterioare, participarea studenților va fi gratuită, se precizează în comunicat.

Evenimentul a crescut constant și a ajuns ca, în cele 10 ediții anterioare, să însumeze peste 13.500 de participanți din România și din 12 țări, dar și peste 700 de cursuri, workshopuri și prelegeri, se mai precizează în document.  

PDI a reunit și o serie de evenimente satelit. Este vorba despre cursuri de educație medicală continuă pentru medici și farmaciști, în cadrul cărora au fost abordate teme de maxim interes și de ultimă oră. Prin DermatoFocus-urile organizate pe patru direcții - dermatita atopică, psoriazis, infecțiile cu transmitere sexuală și boala venoasă cronică - , Asociația Dermatologicilor din Moldova a devenit recunoscută de către Colegiul Medicilor ca organizația formatoare de educație medicală continuă.

ADEM s-a remarcat încă de la început prin numărul impresionant de membri și nu doar dermatologi, ci și de medici din alte specialități, asistenți medicali și farmaciști. La cursurile DermatoFocus participarea este gratuită, ceea ce arată interesul crescut pentru formarea medicală continuă a viitorilor specialiști, care astfel au ca mentori reputate cadre universitare. De remarcat este și parteneriatrul solid cu industria farmaceutică, parteneriat bazat pe respect și recunoaștere a profesionalismului reciproc”, se subliniază în comunicat.

PDI a adus în spațiul evenimentelor medicale noțiunea de interdisciplinaritate, considerată, în 2012, un concept de pionierat de care era mare nevoie. Dacă la început a fost privit cu retincență, ulterior conceptul a fost preluat de aproape toate societățile medicale.

Consecvenți acestui concept și convinși că pacientul trebuie tratat holistic, ca un ansamblu, nu pe piese de puzzle, am creat o manifestare de anvergură. Nu ne-am oprit nici măcar în pandemie, când totul părea că se blocase. Am fost spontani, ne-am reinventat, ne-am regrupat, am acceptat noul, am înțeles că va trebui să mizăm mult pe tehnologie și am mutat sălile de conferințe în studiourile online. Inclusiv spațiile expoziționale au fost reinventate și am amenajat standuri virtuale pentru industria farmaceutică. Numărul participanților a explodat, iar ideea noastră curajoasă a fost preluată. În acest an ne vom reîntâlni în sălile de conferințe. O dată ce pericolul a trecut, revenim la viața noastră și vom pregăti o ediție care se anunță a fi una de excepție”, a spus prof. univ. dr. Daciana Brănișteanu.

Dr. Brănișteanu este co-președinte al manifestării, alături de prof. univ. dr. Simona Georgescu, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

Secţie pentru mari arşi, inaugurată la SCJU Craiova

Colegiul Medicilor din România susține dezvoltarea transplantului românesc

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe