Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

MApN: în ce centre regionale vor fi depozitate dozele de vaccin anti-COVID

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 24 noiembrie 2020, ora 10:28

Contribuția MApN în cadrul campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 este una deosebit de importantă, spun autoritățile.

În ședința de ieri, 23 noiembrie, cu tema „Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate națională”, care a avut loc la Palatul Cotroceni, a fost subliniat faptul că Ministerul Apărării Naționale ( MApN) are un rol foarte important de sprijin al efortului interinstituțional în campania de vaccinare anti-COVID-19.

vaccin suspendat

Astfel, Ministerului Apărării Naționale îi revin responsabilitățile de asigurare, prin structurile de specialitate, a logisticii necesare desfășurării acestei campanii la nivel național, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Astfel, au fost identificate centrele de depozitare în condiții speciale a dozelor de vaccin care necesită condiții de stocare la temperatura de -80°C.

Centrul principal este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar șase spitale militare de urgență (de la Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța) au fost desemnate drept centre regionale de depozitare a vaccinului împotriva COVID-19.

Totodată, MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre și aeriene, de la sosirea în țară a acestora către centrele regionale de depozitare, și va sprijini distribuția către centrele vaccinare din țară și echipele de vaccinare cu resursă umană calificată, se mai arată în același comunicat.

În urma ședinței de coordonare de ieri, condusă de președintele României, Klaus Iohannis, a reieșit că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună și coerentă a tuturor instituțiilor responsabile de elaborarea și implementarea strategiei de vaccinare.

Totodată, a fost subliniat faptul că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care MApN și-a asumat-o în cadrul acestui demers național de o importanță strategică pentru România.

Etichete: mapn vaccin anti-COVID-19 vaccin coronavirus vaccin covid-19 Ministerul Apărării Naţionale Ministerul Apărării Naționale doze vaccin depozitare vaccin centre regionale vaccin covid Institutul Cantacuzimo Institutul Cantacuzino

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.