Newsflash
Știri

MApN: în ce centre regionale vor fi depozitate dozele de vaccin anti-COVID

de Florentina Ionescu - nov. 24 2020
MApN: în ce centre regionale vor fi depozitate dozele de vaccin anti-COVID

Contribuția MApN în cadrul campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 este una deosebit de importantă, spun autoritățile.

În ședința de ieri, 23 noiembrie, cu tema „Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate națională”, care a avut loc la Palatul Cotroceni, a fost subliniat faptul că Ministerul Apărării Naționale (MApN) are un rol foarte important de sprijin al efortului interinstituțional în campania de vaccinare anti-COVID-19.

vaccin suspendat

Astfel, Ministerului Apărării Naționale îi revin responsabilitățile de asigurare, prin structurile de specialitate, a logisticii necesare desfășurării acestei campanii la nivel național, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Astfel, au fost identificate centrele de depozitare în condiții speciale a dozelor de vaccin care necesită condiții de stocare la temperatura de -80°C.

Centrul principal este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar șase spitale militare de urgență (de la Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța) au fost desemnate drept centre regionale de depozitare a vaccinului împotriva COVID-19.

Totodată, MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre și aeriene, de la sosirea în țară a acestora către centrele regionale de depozitare, și va sprijini distribuția către centrele vaccinare din țară și echipele de vaccinare cu resursă umană calificată, se mai arată în același comunicat.

În urma ședinței de coordonare de ieri, condusă de președintele României, Klaus Iohannis, a reieșit că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună și coerentă a tuturor instituțiilor responsabile de elaborarea și implementarea strategiei de vaccinare.

Totodată, a fost subliniat faptul că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care MApN și-a asumat-o în cadrul acestui demers național de o importanță strategică pentru România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe