Newsflash
Știri

MApN: persoane confirmate cu noul coronavirus la spitalele militare din Focșani și Galați

de Florentina Ionescu - mar. 27 2020
MApN: persoane confirmate cu noul coronavirus la spitalele militare din Focșani și Galați

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat astăzi că sunt mai multe persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus la Spitalele militare din Focșani și Galați.

personal medical testat spitale militare covid 19

Astăzi, la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Aristide Serfioti” Galați au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus cinci persoane din personalul medical, în urma testării a nouă persoane cu suspiciune de infecție cu SARS-CoV-2.

În urma acestei situații, a început efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar în timpul anchetei, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați, spun autoritățile.

MApN precizează și că a început dezinfecția de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, iar cât timp se execută procedura, spitalul nu va mai primi pacienți.

În prezent, în Spitalul Militar din Galați este internat un singur pacient în compartimentul urologie, care momentan nu poate fi externat. Încă de la internare s-au luat toate măsurile de izolare a acestuia și de limitare a infecției. Pacientul este internat într-o rezervă cu grup sanitar propriu și acces controlat pentru personalul medico-sanitar.

Totodată, în urma anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani, din cei 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că încă 19 angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați pozitiv.

În acest moment, ancheta epidemiologică va fi extinsă și pentru depistarea contacților apropiați pentru cei nou confirmați și spitalul este în strânsă cooperare cu DSP Vrancea pentru efectuarea cu eficiență a anchetei epidemiologice, arată comunicatul MApN.


Notă autor:

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe