Newsflash
Știri

Maratonul vaccinării anti-COVID din Timișoara, urmat de cel din București

de Dorina Novac - apr. 26 2021
Maratonul vaccinării anti-COVID din Timișoara, urmat de cel din București

Peste 6.700 de persoane s-au vaccinat anti-COVID la Maratonul Vaccinării, care a început vineri după-amiază la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara și s-a încheiat luni dimineață. Următorul maraton al vaccinării anti-COVID va avea loc la București.

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizta că 6.722 de persoane s-au vaccinat până acum în cadrul Maratonului vaccinării de la Timișoara, iar 1.600 au fost programate prin platforma informatică.

maratonul vaccinarii Timisoara
Sursă imagine: Ro Vaccinare

Vaccinarea s-a făcut fără programare, iar vaccinul administrat a fost cel produs de compania Pfizer.

Citește și: Imunizare fără programare la Maratonul Vaccinării de la Timișoara

„Medici, asistenți, studenți din toate spitalele din Timișoara și de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara și-au unit forțele binelui pentru o acțiune de voluntariat fără precedent în România”, potrivit unei postări pe pagina RO Vaccinare.

maraton de vaccinare timisoara

Potrivit sursei citate, în perioada 7-9 mai urmează Maratonul Vaccinării de la București.

Valeriu Gheorghiță, coorodnatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat că în prima jumătate a lunii mai va avea loc şi în Bucureşti un maraton al vaccinării.

„Pe 7 - 9 mai va fi acest maraton al vaccinării la Bucureşti. Şi pot să spun, în premieră, foarte probabil, locaţiile vor fi două. La Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. (...) Ne dorim aproximativ 50 de fluxuri, 50 de cabinete de vaccinare, ceea ce înseamnă - dacă vorbim de două zile şi jumătate de activitate de vaccinare - peste 15.000 de persoane ar putea să fie vaccinate într-un singur weekend. Vom stabili tipul de vaccin, foarte probabil că vorbim de vaccin de la compania Pfizer”, a spus medicul militar, potrivit Agerpres.

Acesta a menţionat că persoanele care vor dori să se vaccineze trebuie să prezinte doar cartea de identitate

După maratonul din București, autoritățile iau în calcul organizarea unor evenimente similare și în alte orașe mari. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe