Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Maratonul vaccinării din Cluj-Napoca continuă: Se pot vaccina și copiii de peste 12 ani

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 3 iunie 2021, ora 12:15

Maratonul vaccinării anti-COVID din Cluj-Napoca, organizat de UMF „Iuliu Hațieganu”, continuă în 4-7 iunie. Se vor putea vaccina cu prima doză și copiii cu vârsta de peste 12 ani.

Locuitorii din Cluj-Napoca, dar și cei din alte localități, precum și cetățenii străini, care s-au vaccinat, în perioada 14-17 mai, cu prima doză a serului Pfizer-BioNTech, în acest weekend vor primi rapelul, în cadrul centrului de vaccinare care va fi amenajat la Sala Polivalentă BT Arena.

Maratonul Vaccinarii Cluj 2

Potrivit unui comunicat, în cadrul evenimentului se va putea administra și prima doză de vaccin pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani.

Pentru rapel, aceștia vor trebui să se adreseze altor centre de vaccinare în care se administrează vaccinul Pfizer-BioNTech.

„La Sala Polivalentă BT Arena vor fi amenajate 10 de cabinete de vaccinare, ce vor asigura un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care vor veni să se vaccineze, începând de vineri, 4 iunie, ora 16:00 și până luni, 7 iunie, ora 08:00. Nici de această dată nu este necesară programarea, cei interesați trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare doar cu actul de identitate”, informează reprezentanții UMF „Iuliu Hațieganu”.

Maratonul Vaccinarii Cluj 4-7 iunie

Pentru că vaccinul Pfizer-BioNTech a primit recent aprobarea să fie administrat și copiilor cu vârsta de peste 12 ani, minorii pot veni la „Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj!” însoțiți de un părinte sau de tutorele legal, care va trebui să își exprime consimțământul.

Peste 350 de voluntari (medici, rezidenți și asistenți din spitalele universitare clujene, precum și cadre didactice și studenți ai UMF „Iuliu Hațieganu”) s-au oferit să participe la maratonul vaccinării.

„Prima ediție a Maratonului Vaccinării s-a desfășurat în condiții excelente și fără niciun efect secundar sever la cele aproape 4000 de persoane vaccinate și suntem convinși că, și de această dată, evenimentul va avea rezultate foarte bune. Deja putem observa efectele vaccinării și trebuie să continuăm să mergem pe acest drum, să încurajăm populația să se vaccineze. Chiar dacă avem mai puține restricții, să nu uităm că pericolul nu a trecut și trebuie să fim în continuare prevăzători”, este mesajul transmis de prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Etichete: Pfizer-BioNTech vaccinare copii vaccinare anti-COVID

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.